Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Příprava pizzy / foto: shutterstock

Jaké vybavení je potřeba k výrobě pizzy?

Chcete si splnit sen o vlastní výrobně pizzy nebo hledáte způsob, jak rozšířit sortiment své restaurace? Potom si připravte několik kusů důležitého vybavení.

Pořádná pec na pizzu

Alfou a omegou každé pizzy je pořádná pec, kde se řádně propeče. Nemusí jít nutně o velkou, neskladnou kameninovou pec, která vytváří specifické aroma a dodává pizze zajímavý nádech. Vystačíte si totiž s moderním zařízením, jako jsou pece na pizzu skladných rozměrů. Většinou jde o elektrické pece, kdy si navíc můžete vybrat, jestli si vystačíte s jedním roštem, případně budete potřebovat dva. Pro perfektní manipulaci nezapomeňte na lopaty na pizzu k přenášení právě upečených kousků.

pizza

Základem je výborné těsto

Se špatným těstem dobrou pizzu zkrátka neuděláte. Objevit ten správný recept dá zabrat a svou velkou roli má také pořádné propracování. S tím naštěstí pomohou hnětače, které těsto dokonale promísí mnohem lépe v porovnání s ručním zpracováním. Pro udržení typické konzistence a vlastností je zapotřebí také kynárna, kde těsto odpočívá a zraje v ideálních podmínkách. S těmito pomocníky je možné připravovat i jiné složitější kynutá těsta například na buchty, koláče a podobně.

Vše pohodlně nakoupíte přes internet

Zařízení vlastní klidně i malé domácí pizzerie nikdy nebylo jednodušší. Stačí totiž všechno potřebné objednat na specializovaném internetovém obchodě. S profesionální výbavou jste již krůček od dokonalé pizzy. Stále však zbývá zvládnout umění přípravy těsta a vyladit vrchní ingredience, které tvoří většinu chuti. Nebojte se zkoušet nové kombinace, s jejichž pomocí odlišíte svůj jedinečný výrobek.

Teď už akorát zbývá vymyslet, kde budete svou vyladěnou pizzu prodávat.

K tomuto článku není otevřena diskuze