Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hledání práce / foto: shutterstock

Přišli jste o práci? Nezůstávejte doma příliš dlouho.

Každý den přijde někdo z nás o své zaměstnání, ať už je to z jakéhokoliv důvodu. Není to nic příjemného, a pokud jsme neodešli z vlastní vůle, musíme se s tím také nějak psychicky vyrovnat.

Jakmile přijmeme tuto situaci a vnitřně se s ní srovnáme, případně překousneme křivdu, byla-li na nás spáchána, pustíme se do hledání práce nové. Čím delší čas totiž strávíme doma, tím hůře se budeme začleňovat zpět do kolektivu a pracovního režimu.

Pravidelný režim

Zůstaneme-li doma příliš dlouho, za prvé můžeme zlenivět, nebude se nám chtít vracet se z příjemného poklidu zpět do kolotoče pracovních povinností, za druhé se nám nemusí chtít zpět mezi lidi. To hlavně v případě, že jsme nepracovali právě ve fungujícím kolektivu. Poklesne nám sebevědomí, máme pocit, že jsme neschopní, k ničemu, protože proč jinak by vyhodili právě nás, když kolegyně vedle v kanceláři se nijak zvlášť nepřetrhla, ale práci si udržela. Tak už to holt někdy chodí a musíme se smířit s faktem, že život k nám není vždy fér. A budeme-li se schovávat doma, nic tím nevyřešíme. Věřte, že pokud se uzavřete do sebe a budete se stranit lidí, návrat bude o to těžší a složitější.

Rozesílejte životopisy, buďte aktivní.

Přestože vám není na duši nejlíp a připadáte si neschopní a nepoužitelní, neleňte a rozesílejte odpovědi na inzeráty, posílejte životopisy, sami obcházejte firmy. Troufněte si i na tu pozici, která vám zpočátku bude připadat neadekvátní. Může to být totiž pouze vaším nízkým sebevědomím, ve skutečnosti na tu pozici svými znalostmi dosáhnete, jen si v tuto chvíli nevěříte. Zkrátka buďte aktivní, co horšího se může stát, než že vám nikdo neodpoví, či pohovor nevyjde. Navíc spoustu pohovorů se odvíjí v několika kolech a to vše prodlužuje vaši nezaměstnanost a leckdy nepříjemné docházky na Úřad práce.

Zbytečně se nepodceňujte.

Musíte si prostě věřit. To, že vás někde propustili, neznamená, že jste neschopní, nic neumíte a nedokážete. Prostě jste jen mohli být ve špatný čas na špatném místě. Na každého někdy vyjde ten pověstný Černý Petr.Věříte ve své znalosti a zkušenosti? Potom bojujte, i když vám právě není lehko na duši a nemáte sebevědomí u horní lajny. Úspěch se jistě dostaví.

Přišli jste o práci? Nezůstávejte doma příliš dlouho.

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!