Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Fotky lebky z Marsu

Sonda Spirit, která fotí povrch Marsu, přinesla opravdu zajímavé obrázky, na nichž jsou zachyceny zvláštní předměty na povrchu rudé planety, která je vážným adeptem na kolonizaci lidmi.

Lebka nebo kámen?
Americká vesmírná agentura NASA fotky zveřejnila bez komentáře, avšak hned se jich chopili nadšení ufologové. Například australský fotograf a milovník fenoménu UFO Michael Middleton na nich našel lebku. Nebo spíše předmět, který lebku nápadně připomíná.

Když se podíváte na originální fotky NASA, tak na nich pravděpodobně nic takového nezahlédnete. Middleton si ale dal tu práci, fotky zvětšil a prozkoumal každičký pixel. A něco skutečně našel.

magazin.cz

Možná jde skutečně o lebku, možná jen o kámen. Kdo ví. Podobnost je ale značná. Předmět má jakoby oční jamky a dolní část je skryta v písku. Middleton poukazuje také na skutečnost, že objekt jasně vyčnívá ze svého okolí, takže se sem pravděpodobně dostal nepřirozenou cestou.

Záhada
Vpravo od této lebky je další předmět, který vypadá rovněž jako hlava někoho, nikoliv však člověka.

Middleton dodává, že je nudné považovat tento nález za pouhý kus skály a být slepý vůči tomu, že má velmi hladký povrch. Je však otázkou, jak by se vedle sebe mohla ocitnout hlava člověka a mimozemšťana.

Je tu snad něco, co ještě nevíme?

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 598