Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Malá mikrovlnka do USB portu

Jedná se o nejmenší a nejmobilnější mikrovlnku, jakou vůbec můžete na trhu najít. Tím ale její přednosti nekončí – dá se totiž připojit přes USB port třeba k notebooku. To jí jako přísun energie bohatě stačí.

Podílel se i Heinz
Tyrkysová mikrovlnka, která byla vyrobena ve spolupráci se společností Heinz, je skvělá pro všechny ty úředníky a manažery, kteří se přes den nemohou odtrhnout od stolu kvůli návalu všemožných úkolů.

magazin.cz
Přesto by ale rádi teplý oběd nebo nápoj. Na již tak stísněné pracovní místo si ale jen těžko mohou přinést klasickou mikrovlnku. Ale takzvaný Beanzawave klidně. Samozřejmě je to i vhodný pomocník třeba pro studenty na kolejích.

Využití je ale mnohem rozsáhlejší. Teplý pokrm si tak můžete připravit například na cestách vlakem apod. To vše jen díky tomu, že je přístroj tak malý a že je možné ho pohánět přes USB port.

Chutné jídlo
Zatím jde pouze o prototyp, ale vědci, kteří se na jeho vývoji podíleli, tvrdí, že nic nebrání sériové výrobě.

magazin.cz
Malá mikrovlnka používá pro ohřev radiových frekvencí, což je velice efektivní. Frekvence se dají upravit v závislosti na ohřívaném produktu, aby byl hamburger, fazole či jiný polotovar připraven co možná nejchutněji.

Kromě napájení přes USB port se chystá i možnost provozu na baterie, což by z mikrovlnky udělalo ještě nezávislejší produkt. Problémem by ale mohla být cena, která je odhadována někde kolem tří tisíc korun.

Ale s tím, jak by se produktu vyrábělo stále více, by pravděpodobně klesla i cena na mnohem zajímavější čísla. Ale i za ty tři tisíce může být Beanzawave pro mnohé jedinečnou šancí, jak se dostat k teplé stravě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 144