Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Had si sežral vlastní ocas. Spletl si ho s obědem

Hadí žravost v tomto případě narazila na své limity a domácí had svůj apetit neukojil.

Reggie, plaz z rodu korálovek, si při honu za večeří zřejmě spletl svůj ocas s oblíbenou pochoutkou a se vší vervou se do něj zakousl. I když vzápětí, při soukání svého jednoho konce do druhého, poznal svůj omyl, bylo již pozdě. Jeho zuby pevně svírající ocas už neumožňovaly cestu zpět.

magazin.cz

Naštěstí dříve, než silné žaludeční kyseliny začaly trávit hada sama sebe zaživa, dorazil majitel. Potom, co pochopil situaci, se ihned s plazem vydal k veterináři. „Hadí zuby svým charakterem působí jako západka," potvrdil veterinář Bob Reynolds. „Při pokusu pozřít svůj druhý konec si také had vykloubil čelisti a to není snadné jen tak napravit.“

Nakonec byl lékař schopen pomocí malých krůčků vyprostit hadí ocas ze sevření během necelé půl hodiny. Specialista na hadí problematiku potvrdil, že podobný případ ještě neviděl, i když slyšel, že se to občas stává. „Pro hada – lovce, je to velké pokušení. Zvláště pokud je chován ve velmi malém prostoru, prostě si myslí, že se jedná o jiného hada,“ vysvětlil sebevražedné chování.

Osmnáctiletý plaz nakonec svou eskapádu přečkal bez úhony – špička ocasu mu nezasáhla až do žaludku. Budu si tak moc užít dalších pár let života v zajetí, kde se tento druh dožívá více než dvaceti let.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 226