Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Bella a Edward jsou kreslení! Vychází komiks Stmívání.

Na verzi v populárním manga provedení se podílela samotná Stephenie Meyerová.

Fanynky Stmívání mají pré. V Americe a dalších státech světa vychází komiksové zpracování knižní ságy Stephenie Meyerové. Na tvorbu grafického románu dohlížela sama autorka předlohy, do manga stylu ho překreslila debutující Young Kim.

magazin.cz
Česká verze vyjde pravděpodobně v létě, aby doprovodila do kin třetí film. Ten má premiéru 1. července. Americké vydání stojí 20 dolarů, má pevné desky a nakladatel Yen Press vytiskl v prvním nákladu 350 000 kusů.

Twilight: The Graphic Novel, jak zní originální název, má 224 černobílých stran. Jelikož je kreslila Korejka, Edward vypadá patřičně zženštile a Bella zase nevinně. Podle Meyerové jde o velmi věrnou adaptaci, která ctí atmosféru původní příběhu, a čtenářky při ní lehce zapomenou na filmové představitele. Do jednoho svazku by se celá sága nevešla, proto vyjde také druhý díl.

Knižní série Stmívání začala vycházet v roce 2005 a nakazila miliony čtenářek. Ke konci minulého roku se prodalo přibližně 85 milionů výtisků. Byla přeložena do 38 jazyků a 235 týdnů se držela v žebříčku bestsellerů podle New York Times. Počet způsobených sebevražd se neuvádí.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 35