Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dobrá káva / foto: shutterstock

Kávovar, nebo barrista? JURA je obojím!

Začínáte svůj den kávou? Nejste sami. A jak si svůj oblíbený nápoj připravujete? Zalijete lžičku granulí horkou vodou? To se ale hodně šidíte! A o hodně přicházíte!

Není tomu tak dávno, kdy jsme pro šálek dobré kávy museli do kavárny. A ve většině z nich se nám jej ani nedostalo. Dnes je situace jiná. Od přípravy opravdu dobré kávy nás může dělit zmáčknutí jediného tlačítka na automatickém kávovaru.

Kávovary dnes letí

Jejich obliba dokonce roste raketovou rychlostí, což se mimo jiné projevuje nabídkou trhu. Automatické a poloautomatické kávovary dnes najdete v portfolií většiny značek specializujících se na výrobu elektrospotřebičů. V jejich čele bezesporu stojí švýcarská značka JURA.

Vsaďte na švýcarskou kvalitu

Za nimi samozřejmě stojí i pověstná švýcarská kvalita. Tyto kávovary vynikají jak svou životností, kvalitou zpracování, ale také svými inovacemi. Není se co divit, že rok co rok vítězí v prestižních designových soutěžích, jako je RED HOT DESIGN. Kávovar JURA zkrátka běží jako švýcarské hodinky a káva z něj chutná jako švýcarská čokoláda.

Vybíráme kávovar

Přesvědčili jsme vás a rozhodli jste si pořídit automatický kávovar? Před jeho koupí si zodpovězte několik otázek. Spokojíte se jen s espressem, nebo si s oblibou pochutnáváte na café latte, cappucinu či latte macchiatu? A kolik šálků najednou má váš kávovar připravit? Rádi byste kávovar se zabudovaným mlýnkem, nebo si kávu jste ochotni mlít sami? To samé platí na pěnič mléka. Nehleďte ale jen a pouze na funkce, nýbrž i na materiál, robustnost a celkové zpracování kávovaru a jeho nároky na údržbu.

Zaměřeno na funkce

Obecně platí, že čím více funkcemi bude váš kávovar disponovat, tím bude dražší. Skutečně sofistikovaný kávovar JURA WE 8 vás vyjde na necelých 48 tisíc korun. Za ně ovšem dostanete nonstop služby prvotřídního barristy, který vám v kteroukoliv denní i noční hodinu ochotně připraví jeden z dvanácti kávových nápojů včetně kávových klasik v podobě ristretta a espressa až po café crème, latte maccihiata, cappuccina či vynikajícího flat white pro skutečně kávové fajnšmekry.

Do domácnosti i kanceláře

V nabídce značky ovšem najdete i levnější modely, jako je JURA E8 za necelých třicet tisíc či o tři tisíce korun levnější model JURA ENA 8, jenž je dokonce k dispozici v několika barevných provedeních. Do malých kanceláří každopádně výrobce doporučuje modely JURA E8 či JURA E8 DARK. Potřebám kanceláří větších pak po všech směrech vyhovují modely JURA WE8 a JURA X8.

Tak neváhejte. Zalívání granulí horkou vodou už skutečně patří do propadliště dějin.

Kávovar, nebo barrista? JURA je obojím!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!