Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásné vlasy / foto: shutterstock

Vlasy jsou ozdobou každé ženy. Jak je mít krásné?

Někdy však může být obtížné, se k nádherným, zdravým vlasům dopracovat. Jak o ně správně pečovat, aby nás opravdu zdobily?

Nemyjte si vlasy každý den

Každodenní mytí vlasů vaší kštici rozhodně neprospívá. Čím častěji si budete vlasy mýt, tím více se vám budou mastit. Častým mytím vlasů zbavujete pokožku přirozené mastnoty, tudíž ji začne pokožka hlavy o to více produkovat.

Používejte kvalitní vlasovou kosmetiku

Opravdu kvalitní vlasovou kosmetiku koupíte spíše v kadeřnických salonech než v běžné drogerii. Po umytí šamponem do vlasů aplikujte kondicionér, pouze však do délek, ne ke kořínkům, zbytečně by se vám vlasy mastily. Nemyjte si vlasy příliš horkou vodou. Kondicionér používejte po každém umytí, vlasovou masku maximálně dvakrát do týdne. Úplně nejlepší je používat všechny produkty od jedné značky, budou se vzájemně dobře doplňovat.

Pozor na správné rozčesávání

Po umytí vlasy rozčesávejte opatrně a určitě ne od kořínků, abyste si je zbytečně nepotrhaly a nepolámaly. Ještě lepší je rozčesávat hřívu po částečném proschnutí. Nespěchejte, buďte na své vlasy něžná.

Nechoďte spát s mokrými vlasy

Jestliže si vlasy myjete před spaním, raději je vysušte fénem, než abyste šly spát s mokrou hlavou. Vlasy vám můžou do rána zkrepatět, navíc se jim olámou konečky.

Nechte vlasy volně uschnout

Pokud máte čas, nespěcháte do práce či na schůzku, nechte své vlasy po umytí volně proschnout bez použití fénu.

Jak docílit okouzlujícího lesku vlasů?

Rozetřete si do konečků částečně vlhkých vlasů trochu arganového oleje. Marocké zlato, jak se arganovému oleji také říká, dokáže téměř zázraky a vaše vlasy obdaří nádherným leskem. Použít můžete také olej jojobový, mandlový či olivový, ale arganový je řazen na první místo.

Používejte ochranné přípravky předtepelnou úpravou

Pokud si vlasy žehlíte či kulmujete, neměly byste tuto činnost praktikovat pravidelně a už vůbec ne bez ochranných sprejů. Působením tepla bez správné ochrany se vlasy stanou přesušenými, budou se lámat a to jistě nechcete.

Barvy pouze od profesionálů

Pokud si barvíte vlasy, svěřujte se do péče kadeřnice, než abyste se sama obarvila nekvalitní barvou a vlasy si poškodila. Investice se vám jistě vyplatí.

Dodejte vlasům vitamíny a výživu nejen zevně, ale i zevnitř

Což znamená konzumovat pestrou stravu bohatou na vitamíny A, B, C, D, E, H, nedržet jednostranné diety, při kterých vám vlasy mohou začít vypadávat. Dopřejte si doplňky stravy se zinkem, selenem, kyselinou pantotenovou a dalšími důležitými prvky, pokud usoudíte, že jejich množství v potravinách pro vás není dostačující.

Věnujte svým vlasům náležitou péči a odmění se vám nádhernou lesklou zdravou hřívou.

Vlasy jsou ozdobou každé ženy. Jak je mít krásné?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!