Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mytí obličeje / foto: shutterstock

Bublinky pro vaši krásu: proč si omývat obličej perlivou vodou?

Každá žena by chtěla mít dokonalou pleť bez jediné chybičky. Určitě byste ani vy nepohrdly perfektní pletí.

Pro krásu obličeje toho můžete udělat hodně – kupovat si předražené přípravky, rozmazlovat pleť nejrůznějšími maskami. Anebo na to můžete jít úplně jinak a s minimální investicí.

Mytí obličeje obyčejnou vodou je pro nás ženy samozřejmost. Většina z nás to dělá dnes a denně. Co kdybych vám ale řekla, že stačí vyměnit obyčejnou kohoutkovou vodu za perlivou a dosáhnout úplně odlišných (a samozřejmě daleko lepších!) výsledků? Věřili byste mi?

Trend původem z Japonska

Mytí obličeje perlivou vodou je trend, který k nám přišel až z Japonska. A když se pozastavíte nad dokonale krásnou pletí Japonek, možná vás to přiměje k tomu uvěřit, že na tomto nápadu možná opravdu něco bude. Perlivá voda totiž na rozdíl od té obyčejné dokáže obličej vyčistit do hloubky, což je pro perfektní pleť nezbytné. Kromě toho podle Japonců bublinky zaujímají i roli čisticího kartáče a dostanou se i tam, kam byste se při běžném čištění pleti nedostali.

Zázrak? Ano i ne!

Čištění pleti perlivou vodou je zázrak jen z poloviny. Účinky omývání obličeje bublinkovou vodou má své jednoduché vysvětlení: perlivá voda má pH 7, kohoutková přitom jen 5 pH. Z toho plyne, že perlivá voda tolik nedráždí pokožku. Nutno také zmínit oxid uhličitý, který se používá k sycení perlivé vody – ten totiž odstraňuje nečistoty a maz usazené uvnitř pórů, díky čemuž je dosaženo již zmíněného hlubokého čištění.

Vyzkoušíte to?

Mít krásnou pleť, která bude zářit, bude jemná na dotek, dostatečně prokrvená a zdravá – to je jedním slovem sen. A vy ten sen nyní máte doslova na dosah ruky. Záleží jen na vás, jestli čištění pleti s perlivou vodou vyzkoušíte.

A jak na to? Vlastně úplně jednoduše! Vezmete si větší misku a naplňte ji perlivou vodou. Poté do vody na 10-20 vteřin ponořte obličej. Pak je dobré nechat obličej cca 30 vteřin mokrý, ihned pleť nevysušovat, aby bublinky mohly ještě pracovat.

Jak často opakovat?

Jste-li majitelky citlivé pleti, která má sklony k podráždění, nepřehánějte to a čištění provádějte jednou do týdne. Ženy s normální pleti mohou perlivou vodou obličej čistit 2x týdně. A pakliže patříte k ženám, jejichž pleť je mastná, dopřejte jí čištění 3x týdně.

Bublinky pro vaši krásu: proč si omývat obličej perlivou vodou?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!