Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová sukně / foto: shutterstock

V hlavní roli sukně – jak a s čím je nosit

Sukně mají své kouzlo a ženám prostě sluší. Bohužel je ale moc často neoblékají, což je chyba.

Sukně zakryje nedokonalosti postavy, efektivně zvýrazní přednosti a působí žensky, něžně a rafinovaně. Poradíme vám, jak sukně nosit a s čím je zkombinovat, aby váš outfit byl dokonalý.

Jaké sukně byste měla nosit

Dělíme je do několika kategorií podle délky:

- mini

- midi

- maxi

A podle střihu:

- pouzdrová

- áčková

- balónová

Sukně umí skvěle zamaskovat nedokonalosti, a naopak zvýraznit přednosti vaší postavy – jen si musíte dát pozor, kterou oblékáte. Pokud máte štíhlý pas, budou vám slušet sukně, které ho zdůrazní a přes boky bude volnější – áčková sukně.

V opačném případě sáhněte po splývavějším střihu – balónová sukně. Pokud zvolíte výrazné barvy nebo sukni vzorovanou, měla byste k ní vždy obléknout už jen jednobarevný vršek – tričko, nátělník, halenku nebo košili.

Jakou bundu obléknout k sukni

Počasí je na jaře dost nepředvídatelné a typické svými teplotními výkyvy. Šikovná bundička vám skvěle poslouží v chladných jarních ránech a přes rameno ji můžete přehodit, až půjdete z práce. Dámská bunda se nosí i sukním. Velmi dobře vypadá džínová kratší bundička s áčkovou sukní – kombinaci doplňte košilí a budete za hvězdu jak v práci, tak na společenské akci.

Hitem už několik sezón je také klasický kožený křivák nebo koženková bunda. Nosí se jak kratší střihy, tak klasické do pasu – navíc sluší všem ženám v každém věku. Na typicky letní teploty se připravte a pořiďte si populární crop top – top se zkrácenou délkou. Nosit ho můžete, i když nemáte míry modelky – a to hlavně k sukním s vysokým pasem, které zakryjí bříško.

Typy bund a kabátů – jaké vybrat

Dobře zvolená bunda umí dodat celému outfitu šmrnc a styl. Na jaře a v létě se nosí hlavně džínové bundičky, kožená klasika a parka – hodí se na párty, na volný čas, do práce a na neformální akce. Za to kabát už je více elegantní a budete v něm za dámu. U kabátů je oblíbený typ župan – jednoduše střižený kabát jen na zavazování v pase.

Na zimu si pořiďte pořádně teploučký a na jaro z lehkého a vzdušného materiálu. Kabát zvýrazní úzký pas a volný střih je pohodlný – nosit ho může každá.

Ženy, nezapomínejte nosit sukně častěji. Vzít si ji můžete kamkoliv a kdykoliv.

V hlavní roli sukně – jak a s čím je nosit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!