Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Parfém / foto: Shutterstock

Trendy v líčení velí přirozenost

Ať je léto, nebo zima, z módy nikdy nevyjde přirozený vzhled. V poslední době ovšem více než kdy jindy. Kosmetické firmy se předhánějí v tom, která přinese více odstínů tzv. nude.

Nahé líčení totiž umí vytvořit neuvěřitelně sexy vzhled i zachová zcela přirozený dojem.

Zvětšete rty boosterem

Podpořit přirozenou krásu je mnohem lepší než líčidly namalovat na obličej zcela někoho jiného. Na slavnostní večer si lze dopřát výrazné líčení, ale proč se přes den potit pod nánosy make-upu, jenž se vám stejně rozteče? Nebojte se, že s paletou jemných odstínů budete nevýrazné bledulky. Vystačily byste si krásně i jen s odstíny pleti. Od světlé, jež může rozjasnit oko, až po tmavou tvořící kontury. Modré a zelené stíny? Netřeba. Ani výrazná červeň rtěnky. I když máte úzké rty, mohou mít jemný nádech. Bude vám stačit tzv. booster. Ten zvýrazní přirozenou barvu rtů, přídavek máty je lehce vyplní, takže budou větší. Vyzkoušet můžete například Artdeco Color Booster, který je velmi oblíbený.

Vsaďte na nude palety

Dalšími pomocníky jsou barevné palety. V nich nemusíte hledat škálu odstínů duhy, naopak vás budou bavit barvy tělové až po hnědou. S takovými očními stíny Max Factor Masterpiece Nude Palette vytvoříte nádherný kouřový vzhled. Dokonale vystínujete vaše oči, můžete prohloubit váš pohled, aniž byste použily tvrdé linky a nápadné namaskarované řasy.

Dokonalou tečku představuje pudr. Zmatňující, který pohltí případný pot a zafixuje make-up, jenž posléze déle vydrží. Doporučujeme univerzální, oblíbený je Catrice Nude Illusion. Hodí se totiž pro všechny odstíny pleti, takže jej nemusíte střídat v době, kdy jste opálené a kdy je vaše pleť světlejší. Prášková konzistence je mnohem lepší než hutný kompakt. Ten pleť dusí, protože ucpává póry. Vaše pokožka navíc bude působit dokonale přirozeně, žádný nános ji nijak kazit nebude.

K tomuto článku není otevřena diskuze