Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Pitomci: přehlídka nejhloupějších zločinů

I mezi zločinci se najdou troubové.

Často slýcháme o dokonalých zločinech, kdy to má policie s vypátráním viníků hodně těžké. Ale najdou se i případy, kdy nad hloupostí zločinců zůstává rozum stát.

Chtěl vyloupit banku. Měla už zavřeno
Američan Allen Koch se rozhodl, že – jako mnoho jiných – vyloupí banku. Dvacet minut před polednem přijel na parkoviště před banku, kde se nějakou dobu rozhodoval, zda do toho skutečně půjde. Nakonec šel, jenže za dveře zabral až ve 12:01, tedy jednu minutu po zavíračce.

Jelikož na sobě měl podivnou lyžařskou kombinézu, kuklu a v ruce zbraň, bylo jasné, o co mu jde. Zevnitř ho viděl zaměstnanec banky, který si v klidu opsal číslo jeho vozu, nahlásil ho policii a ta Allena zanedlouho dopadla.

Chtěl vykrást dům plný karatistů
Městečko Manizales v Kolumbii se nezdá být zrovna centrem bojového sportu karate. Jenže náhoda je blbec. A tak si jistý zloděj právě zde vybral k vyloupení dům, v němž přebýval karatistický šampion spolu s dalšími přeborníky v tomhle sportu.

Když lupiče při jeho činnosti osazenstvo domu všimlo, neváhalo ani chvíli a rozhodlo se nezbedovi dát pořádnou nakládačku. Ten začal utíkat i s již nabraným lupem, venku ho ale značně pobitého dopadla policie.

Hrál si na mrtvého v márnici
V márnici se občas na mrtvých najdou cennosti. A tak se tam jistý lupič ve městečku nedaleko španělské Valencie vloupal. Spustil alarm a upozornil na sebe ale policii, která se do márnice vydala situaci prošetřit.

Našla tam ale jen na stole ležícího muže, který dělal mrtvého. Jenže na rozdíl od ostatních mrtvých zřetelně dýchal a navíc měl na sobě ušmudlané a staré oblečení, nikoliv sváteční šat, který se dává mrtvým.

Zavolal, jestli jsou peníze v kase. Pak loupil
Není nad to se dvakrát ujistit. Jenže přeopatrný lupič může skončit opravdu špatně. Jako Daniel Glen z amerického města Winsdor. Ten před loupeží zavolal do obchodu a ptal se, kolik peněz je zrovna v kase. Prodavačka samozřejmě upozornila policii, která si na lupiče počkala.

Jméno hloupých na všech sloupích

Osmnáctiletý vandal Peter Addison se vloupal do jednoho z amerických dětských center a hodně ho poničil. Jenže vandalismus je samozřejmě k ničemu, když nikdo neví, kdo to spáchal. A tak se Peter Addison pro jistotu podepsal na tabuli a připsal: „byl jsem tady“. Druhý den u něj zvonila policie.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27