Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pivo / foto: shutterstock

Kolik procent má nejsilnější pivo na světě?

Otázkou ale je, zda se při takové porci alkoholu ještě vůbec jedná o pivo.

Piva, které mezi sebou soupeří, obsahují totiž hodně přes 30% alkoholu. Na počátku drželo rekord německé pivo Schorschbraer s 31 procenty alkoholu. Pak se do věci vložil skotský pivovar, kdy jeho nukleární tučňák (Tactical Nuclear Penguin) dosahoval 32% podílu alkoholu.

Z prvenství se ovšem netěšili dlouho, německá konkurence brzo zareagovala a pivovar Schorschbräu vrhl na trh nápoj, který nazývá pořád ještě pivem, tentokrát s obsahem alkoholu 40%.

Tím ovšem rozpoutali souboj, který už překračuje pivní hranice. Odpovědí skotského pivovaru je totiž pivo s názvem „Sink The Bismarck!“, který odkazuje na události druhé světové války a stejnojmenný film z 60. let. Procento alkoholu se nyní vyšplhalo na 41%, a skupina lidí, která si tohle pivo dá na ex a přežije, nebude zřejmě nějak velká. Cena atakující 1200 Kč za třetinkovou láhev a možnost koupě jen přes internet už jen dotváří celkovou image piva.

Nyní asi nezbývá nic jiného než vyčkat na německou odpověď.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22