Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Modré oči / foto: shutterstock

Jak napsat valentýnskou SMS, abyste ji nenaštvali

Ženy přikládají SMSkám příliš velkou váhu, neustále se je snaží analyzovat.

Pokud sedíte ve škole nebo v práci a divíte se, jak je možné, že vám ten kluk, se kterým jste si tak rozuměli, ještě neodepsal, nejste samy. Nová studie ukázala, že si ženy textové zprávy berou až příliš a analyzují je až do zblbnutí.

Smajlíky jsou nutnost
Celých 88% dotázaných žen sdělilo, že pokud nejsou ve zprávě nějaké ty smajlíky nebo symboly pusinek, začnou si myslet, že je na ně odesilatel naštvaný nebo že ho otravují.

Polovina žen, které se britské studie účastnily, dokonce analyzuje jednotlivá písmenka a píli, s jakou je odesilatel skládal. Například text „I love you“ pro ně znamená více, než když dotyčný napíše jen „luv“ coby zkratku.

Muži by si měli dát také pozor, aby nepsali SMSku velkými písmeny. 57% žen má totiž tendenci si to vykládat, jako že na ně křičíte.

Výsledky ankety byly zveřejněny na webových stránkách rightmobilephone.co.uk těsně před Valentýnem. To je ostatně den, kdy se posílají zamilované SMSky, které si ženy vykládají obzvlášť citlivě.

Takže několik rad na závěr:

1. Vždy používejte smajlíky a pusinky. Čím více, tím lépe.
2. Věci lásky pište gramaticky správně a nezkracujte je.
3. Používejte něžné výrazy.
4. Vyhněte se psaní velkými písmeny.
5. Neodešlete SMSku nesprávné osobě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 70