Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejdivnější rekordy: nejvíc plastik i snědených švábů

Co má člověk toužící po pokořování rekordů dělat, když neumí nic pořádného? Inu, musí si vymyslet vlastní disciplínu a stát se v ní opravdovým borcem.

Třeba jako následující výtečníci předvádějící vskutku bizarní výkony.

Nejvíce lžiček na obličeji
Devítiletý chlapec Joe Allison z Velké Británie dokázal na svém obličeji udržet a vybalancovat nejvíce čajových lžiček na světě. Bylo jich přesně šestnáct a Joe to dokázal 1. dubna 2008. Překvapivě to nebyl apríl.

magazin.cz

Nejvíce snědených švábů
Kdo touží být rekordmanem, musí prokázat velkou míru sebezapření. Jako Brit Ken Edwards, jenž za pouhou minutu zkonzumoval plných 36 švábů. Těžko říct, jestli mu chutnali.

magazin.cz

Nejvíce plastických operací
Američanka Cindy Jackson se ve svých třiapadesáti letech může pyšnit rekordem v podstoupených plastických operacích. Absolvovala jich těžko představitelných 47, včetně devíti kompletních rekonstrukcí svého těla. Od roku 1988 vyzkoušela prakticky vše, co v oboru plastické chirurgie vyzkoušet lze.

magazin.cz

Nejvíce knih napsaných pozpátku
Nad hodnotou takového rekordu se sice můžeme pozastavit, ale nakonec nezbude než se Italovi Michele Santeliovi poklonit. Napsat 67 knih pozpátku je totiž opravdu výkon. Jednalo se o 3 503 013 slov, 19 760 936 znaků, 23 198 stran, 263 931 odstavců a 499 554 řádek). Šlo o díla jako Macbeth, bible či Odyssea.

magazin.cz


Nejrychlejší útěk ze zavazadla

Když vás někdo z nějakého důvodu zavře do zavazadla, určitě se schopnost, jakou disponuje Američanka Leslie Lipton, hodí. Ta se totiž ze zazipovaného zavazadla dokáže dostat za sedm vteřin.

magazin.cz

Nejzvláštnější dieta
Michel Lotito z Francie nepřestává udivovat svými stravovacími obyčeji. Klasické jídlo je mu cizí a dokonce tvrdí, že z banánů či vajíček se mu dělá špatně. Proto nejraději konzumuje kovy (zhruba 900 gramů za den) a sklo. Od roku 1966 snědl 18 bicyklů, 15 nákupních vozíků, sedm televizí, šest postelí, řadu počítačů a pochutnal si třeba i na letadle. V říjnu 1997 překročil metu devíti snědených tun kovů.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 133