Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
GoCycle. / foto: Shutterstock

Kolo pro lemry: nemusíte šlapat

Elektrokolo z Británie předjelo dobu.

Nejkrásnější pohled na svět je prý z koňského sedla, ale už brzy by to mohlo být ze sedátka kola. Když vás začnou bolet nohy, líně stiskněte tlačítko a elektromotor šlape za vás. Nebo bicykl jednoduše složíte, dáte do kufru a pelášíte do metra.

magazin.cz

Tenhle sen cyklistů vymysleli v Anglii a jmenuje se GoCycle. Bývalý designér McLarenu Richard Thorpe utekl od závodních monopostů a zužitkoval všechny předešlé zkušenosti z automobilového průmyslu i každodenní jízdy na kole po Londýně. GoCycle nevyladil jen pro obyvatele města – na jedno nabití zvládne třicet kilometrů, takže si pro čerstvé mléko mohou každý den dojet i vesničané z kopcovitého ostrova.

magazin.cz

Skladný cvalík
Ke GoCycleu si můžete přiobjednat další praktické komponenty - stojánek typu A, přední hrazdu na zavěšení zavazadla, zámek zadního odpružení, sestavu šroubů znemožňující odcizení jednotlivých dílů a především přepravní box.

Kolo o hmotnosti 16,2 kg totiž můžete pár lehkými pohyby složit. Tuto vlastnost pak oceníte především v garsonkách a jiných malých prostorách. I když ho ke spánku neuložíte do boxu, můžete využít další fígl – povolením šroubu otočíte řídítka a lehce konstrukci opřete o nejbližší zeď nebo stěnu.

magazin.cz

Mnoho líných cyklistů
Vývojáři elektrokola GoCycle přihlásili pět dosud platných patentů. Že je o chytré kolo zájem, dokazují i prodejní čísla – limitovanou sérii 180 kousků zákazníci vykoupili hned po uvedení na trh.

V další várce, která je v prodeji od srpna letošního roku, vyjelo z továrny 3 000 kol. Očekává se podobný zájem, přestože cena se na britském trhu pohybuje od 699 do 1198 liber. U nás je cena high-end kola patřičně „high“ – z bankovního účtu odveze téměř 38 tisíc korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 150