Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Čím jezdí policie v zahraničí

V našich luzích a hájích jsou nejčastějšími nositeli nálepek „pomáhat a chránit“ české vozy Škoda Fabia a Octavia, které zrovna nejsou proslulé trháním rychlostních rekordů, jako spíše svou výhodností.

Sem tam narazíte i na nějakého toho VW Passata RS a kdesi by mělo jezdit i pár Porsche 911.

Když se podíváte do zahraničí, zjistíte, že český policejní sbor není po vozové stránce vybaven zrovna nejlépe. Jinde se mají policisté o poznání lépe.

Lamborghini Gallardo
Ne, nejde jen o nějakou marketingovou hříčku italské policie ve spolupráci s danou automobilkou, z níž by těžily oba subjekty, ale kdy by realita byla úplně jinde. Podobné PR v Itálii sice proběhlo ve spojení se značkami Ferrari či Spyker, ovšem nikoliv s Lamborghini. Speciálně upravené Gallardo skutečně vykonává službu třeba v Římě, Boloni či na dálnicích. Takovému fáru si troufne ujíždět málokterý zločinec.

magazin.cz


Porsche 911

V Německu sází na klasiku a samozřejmě dávají přednost svým spolehlivým automobilkám. Nejčastěji tu v policejních barvách spatříte rychlé a komfortní BMW řady 5 nebo právě Porsche 911. Nejde přitom o výjimky, narazíte tu na ně poměrně často, zejména pak na pověstných dálnicích, kde si přece jen občas někdo splete neomezenou rychlost s divokým západem.

magazin.cz


Mitsubishi Evolution X

Ve Velké Británii využívá policie překvapivě japonských vozů Mitsubishi. Osvědčila se především univerzální Eva, a to už několik jejich generací. Jedná se o auta na první pohled nenápadná, ale velmi kvalitní, a to jak ve městském, tak dálničním provozu. Efektivita je v tomto případě maximální.

magazin.cz

Mazda RX-8
Japonská policie má skutečně bohatý výběr z rychlých a dobře ovladatelných automobilů, tedy pokud se chce držet v rámci domácí nabídky. Místní policisté vyzkoušeli už Hondy Acury, Nissany Skyline nebo Mitsubishi GTO. Momentálně se ale největší přízni těší Mazda RX-8. Tahle auta představují jakési černé koně, které jsou tradičně více ceněny kritiky než zájmem zákazníků. Ve skutečnosti jsou to ale pro policajty skvělé vozy.

magazin.cz

Porsche Cayenne
Kdo si představuje ruskou policii, kterak krouží po městech a dálnicích v ladách či žigulících, je na omylu. Ačkoliv tu policie zdaleka ne vždy pracuje tak, jak by se na demokratickou zemi slušelo, auta nemá vůbec špatná. Stále větší podíl tu tvoří silné a prostorné Porsche Cayenne. Budiž perličkou, že stejná auta si do svých kolon vybírají i místní mafiáni. Chtějí snad srovnat skóre, nebo má policie k mafii blíže, než by bylo zdrávo?

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 326