Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Videonavigace / foto: Shutterstock

video navigací v mobilu se neztratíte

Ve velkých městech je snadné se ztratit. Tahle aplikace pomůže!

Ztráta orientace ve větších městech je naprosto obvyklá jak pro turisty, tak místní. Občas jde přitom o velice nepříjemnou situaci, obzvlášť když někam spěcháte, nebo se na daném místě z nějakého důvodu necítíte nejlépe. A samozřejmě, nikdo se neztrácí rád.

Bloudění ve městě minulostí

S novou aplikací pro chytré mobilní telefony by už nepříjemné chvíle ztráty orientace mohly patřit minulosti.

Tato aplikace pomůže chodcům najít například nejbližší stanici hromadné dopravy, a to tak, že jí zanese na displej, na jehož pozadí je obraz reálného okolního prostředí, na které zrovna míříte.

Díky zabudované kameře a GPS senzorům tak telefon s koordinační pomocí aplikace snadno najde nejbližší stanici metra a polopaticky vás k ní dovede.

magazin.cz

Mapy netřeba
Program pro smartphony je zatím určen jen Londýňanům, ale v dohledné době by se měl rozšířit také na další světové metropole.

Jeho tvůrci tvrdí, že nejčastějším problémem obyvatel či návštěvníků Londýna je nalezení nejbližší stanice metra. Hledání v dvourozměrných mapách, byť na mobilu, je zdlouhavé a popravdě – ne u každého to znamená jistotu, že se na kýžené místo skutečně dostane.

S aplikací, která v přepočtu stojí nějakých třicet korun (ve verzi pro iPhone), přitom orientaci zvládne i člověk bez špetky orientačního smyslu. Stačí dát mobil před sebe a natočit se podle ukazatele cílové destinace.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47