Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

iPhony mají problém: přehřívají se

Apple přiznalo, že se iPhone vystavený přílišnému horku může zničit.

V posledních týdnech se na diskuzních fórech množily příspěvky zhrzených zákazníků Apple, kteří si stěžovali na technické problémy s novými iPhony. Velký problém prý způsobovalo přehřátí.

 
Zrůžovělý iPhone

Apple nyní přiznalo, že vedro skutečně nedělá iPhonům dobře. Jedná se přitom zejména o nové modely s označením iPhone 3 GS. Vystavení příliš silnému a dlouhému slunečnímu záření či horku v uzavřeném prostoru může způsobit zničení přístroje. Ještě předtím může jeho bílá schránka začít růžovět.

 

Množství případů je skutečně zarážející a pro Apple to věru není dobrá vizitka. Přece jen, lidé jsou v případě této firmy zvyklí platit za kvalitu, nicméně podobné problémy mívá spíše čínský, zato však levný šmejd.

 

Současné telefony jsou velmi odolné a ani větší horka je většinou nerozhodí. iPhone 3 GS se v tomto směru zkrátka nepovedl. Pokud nedojde rovnou k nefunkčnosti mobilu, dost možná to odnese pouze baterka, která se začne trvale vybíjet za pár hodin, případně displej, jehož barvy přestanou být ostré a místy mohou vypadávat úplně.

 
Problémy i při volání

Pokud chcete vyzkoušet, zda je hrozba skutečně reálná, případě byste si rádi proklepli reklamační oddělení Apple, nechte iPhone několik hodin v zavřeném autě, případně ho jen vystavte na přímé sluníčko. Defekt na sebe pravděpodobně nenechá dlouho čekat.

 

Podle Apple se má ještě před zničením objevit varování, že se přístroj přehřívá. Pakliže si ho nechcete trvale poškodit, je dobré ho vypnout a dát do chladnějších míst.

 

Tohle ale nejsou jediné problémy s přehříváním. Na fórech se objevují znepokojivé zprávy, že se z iPhone 3 GS stává toastovač i při delším volání či hraní her.

 

Inu, zdá se, že Apple šlápnul lehce vedle. iPhone 3 GS už nyní mají miliony lidí. Další série už bude pravděpodobně bez problému, ale na majitele té první čekají pravděpodobně trable.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 282