Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thankohq / foto: Shutterstock

Tyhle černé hodinky frčí

Hodinky, zejména pak ty pánské, slouží často k poměřování úspěchu a samozřejmě také vyjadřování stylu.

Trendy v hodinářském průmyslu obvykle odrážejí ekonomickou situaci ve světě, která teď, jak známo, není z nejlepších. Naopak, je to něco jako pohřeb ekonomiky posledních desetiletí. A proto nepřekvapí, že hodináři bryskně zareagovali a uvedli řadu zajímavých, velmi temně a do černé laděných modelů. Ty se okamžitě ujaly.

Perrelet Turbine
Tato značka není možná příliš známá, ale vězte, že se jedná o výrobce prvních plně automatických náramkových hodinek. Své renomé si drží ve vyšší třídě, kde patří k oblíbeným a omezeně dostupným kouskům. Turbine sestává z nejvybranějších materiálů. Velký podíl má titanium a také diamantový uhlík. Kvalitní je také hladký pásek pokrytý černou gumou. Cena se pohybuje kolem 140.000 Kč.

magazin.cz

Hamilton Below Zero
Tyhle hodinky patří k těm nejlepším co do poměru cena/výkon pro potápěče. Na svědomí je má známá firma Swatch, která jako maximální hloubku, do níž se mohou ponořit, uvádí úctyhodných tisíc metrů. Jsou samozřejmě vyrobeny z nerezavějící oceli, jejich tělo je matové a celé černé. Dokonce i ručičky nabraly toto zabarvení. Dostanete je za zhruba 50.000 korun.

magazin.cz

Tsovet SVT-AT76

magazin.cz
Značka Tsovet nepatří k nejznámějším, na druhou stranu to neznamená, že s těmito hodinkami nemůžete udělat parádu. Naopak, za relativně nízkou cenu nabízejí hodně dobrý dojem a ve své cenové kategorii patří k jasně nejlépe vyhlížejícím černým hodinkám. Mají výrazné tělo střižené do čtverce a zaujme i natahovací kroužek umístěný vlevo. Přijdou na nějakých 10.000 korun.

The Longiness GrandeVitesse

Původem se jedná o závodnické hodinky s automatickým pohybem. Hodí se ale i na každodenní nošení. Červený chronograf na vrchu tvoří iluze, že se jedná o mnohem dražší kousek. Vypadají zkrátka dostatečně snobsky a sami se na ně se zalíbením podíváte, protože tohle je mechanicky opravdu povedená práce. Jejich cena osciluje kolem 40.000 Kč.

magazin.cz

NIXON 51 – 30 Chrono
Na závěr hodinky, které si s trochou nadsázky může dovolit každý. Stojí totiž „pouhých“ 7.000 korun a jde tak o skutečně dostupný výstavní kousek, který vás bude bavit nosit. Potěší zvláštní kožený pásek i nadstandardní rozměry, jež se nedají přehlédnout. Jediným bílým prvkem na celých hodinkách je jedna ručička.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 148