Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Chlupatí muži. Co už je příliš?

Muži často a rádi poučují své přítelkyně o tom, jak by měly vypadat, jaké by měly mít návyky apod.

Většina jejich idealizovaných představ pochází z porna, kde však z nějakého důvodu hledí výhradně na ženu a muže nechávají stranou. Přitom i jejich partnerky po nich mohou požadovat určité úpravy, například ohledně tělesného ochlupení. Čemu se vyhnout především?

Vousy
Ženy jsou v zásadě rozděleny na dva tábory, co se vousů týká. Je to zhruba ten typ preference, jako když se muži rozhodují podle barvy vlasů. Některé vítají zarostlejší tvář, jiné dávají přednost naprosté uhlazenosti. O tomhle není radno se hádat, už jen proto, že holky mohou být velmi citlivé na strniště a jakýkoliv intimnější kontakt jim tak bude nepříjemný. Za každých okolností ale platí, že by tvář měla být úhledná, ať už jste oholeni jako dětská prdelka nebo se necháváte zarůst.

Chlupy z nosu a uší

Tady nemá cenu si nic namlouvat, chlupy trčící z ušních a nosních partií jsou zkrátka neomluvitelné a měly by jít ven. Přece nechcete v ženách vyvolávat dojem starého muže, nebo snad ano? Těchto chlupů se přitom za pomoci nejrůznějších udělátek zbavíte snadno. Ostatně, přinejhorším je ušmikněte nůžkami. Pokud byste je na sobě nechali, vězte, že je to ekvivalent ženy s nohama posetýma chlupy.

Chlupy na hrudi
U hrudního ochlupení je dobré synchronizovat vlastní zájmy s těmi, které má přítelkyně nebo manželka. Možná budete překvapeni a nutnosti oholit si tyto partie vás zbaví právě ona. Některé ženy totiž považují za přinejmenším znepokojující, pokud je mužova hruď zcela hladká. Na druhou stranu, některé už to přece jen vyžadují.

Chlupy na zádech v podpaždí
Ještě před nějakým tím časem byly chlupy v mužských podpaždích víceméně standardem. Dnes už je tomu naopak a standardem je si je holit. Stále sice nejde o vyslovené faux pax, ale většina žen vám řekne, že by měly pryč. Nakonec, proč ne? Větší rozmíšky mohou nastat u ochlupení zad. Někdo ho má, jiný ne a malému procentu žen se dokonce líbí. Většina vás sice bude mít ráda i s ním, ale nejraději by ho z vás dostala.

Srůstající obočí

Podle většiny mužů jde o naprostý detail, kterým nestojí za to se nějak více zatěžovat. Pro ženy je to ale z nějakého důvodu důležité a kdovíproč se jim srůstající obočí (takzvaná housenka) nelíbí. Je to sice pár chloupků, ale pokud si je budete chtít vytrhat, docela to bolí. Tohle je pravděpodobně záležitost, o které se budete hodně přít.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 407