Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dominik Hašek / foto: Korzo

Návrat Dominátora: Hašek v extralize

Hokejový brankář Dominik Hašek se vrací. Pokolikáté už? Tentokrát ale ne do NHL, v příští sezóně bude chytat v dresu extraligových Pardubic. Gólman to oznámil na mimořádné tiskové konferenci v Praze.

Podle spekulací byla ve hře vedle Pardubic i pražská Sparta a další kluby, ale dnes Hašek svým prohlášením všechny dohady ukončil. "Reálná byla nabídka Pardubic, další kluby včetně Sparty to jen zkoušely, nepřišly s ničím konkrétním," řekl Hašek.


„Nikdy jsem o žádném jiném mužstvu neuvažoval. Jsem rád, že vedení klubu přišlo a předložilo mi nabídku, která prakticky odpovídala mým představám,“ uvedl Dominátor. "Budu chytat v týmu s nejlepšími fanoušky v lize," dodal.

 

Dodal, že se už těší na příští sezónu, v níž bude hájit barvy HC Moeller Pardubice. Smlouvu s klubem podepsal jen na jednu sezónu, poté se zřejmě bude znovu rozhodovat, jak dál.


Generální manažer týmu Zbyněk Kusý jen přidal, že detaily kontraktu se upekly během uplynulého víkendu a pondělí. „Dopracovali jsme vzájemnou spolupráci a výsledkem je působení Dominika Haška v našem týmu,“ podotkl Kusý s tím, že pro klub je to "obrovská událost".

Odchody a návraty
Haškovy návraty do hokejové branky jsou již proslulé a tak trochu patří k folkloru. Poprvé oznámil odchod ze scény v červenci 1999, když prohlásil, že přichází jeho poslední sezóna. Jenže v únoru 2000 už rozhodnutí korigoval a chtěl chytat dále.

V roce 2002 vyhrál Hašek Stanley Cup s Detroitem a splnil se mu sen, meta, za kterou šel celou kariéru. Polaskat se s nejcennější hokejovou trofejí. A chtěl skončit, na vrcholu, jako vítěz. Po finálové sérii to také oznámil.

Jeho pobyt v hokejovém ústraní trval ale pouze rok, pak se do dresu Rudých křídel z Detroitu vrátil. Následující sezóna se neodehrála, v NHL se stávkovalo, v ročníku 2005/06 chytal Hašek v Ottawě, aby se pak znovu vrátil do Detritu a znovu vyhrál Stanley Cup.

A – jak jinak – po vítězství opět oznámil konec kariéry. Celkem potřetí. Tentokrát mělo být vše definitivní, ale… Hašek se opět vrací, tentokrát do extraligových Pardubic.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 83