Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
StandBike SuperBikeBoard / foto: Shutterstock

Takhle jezdí motoběžka. Mazec!

V dnešním mírumilovném, bezpečném a konzumem utlumeném světě se najde stále větší množství lidí, kteří si chtějí dokázat, že stále žijí. A to obvykle tím, že si do žil napumpují pořádnou dávku adrenalinu.

Svižná koloběžka
A je celkem jedno, zda to je „base jumping“, tedy skákání z městských budov s padákem nebo montování motorů na věci, které motorizovány nikdy být neměly.

Potřebujeme si házet kostkou, na které padne buď život, nebo smrt. Jedním z výsledků je pak například tento bláznivý výmysl, který by se ze všeho nejlépe dal popsat jako motoběžka.

Je to něco jako koloběžka, akorát o něco rychlejší. Zhruba o tolik, o kolik dokáže rychlost oproti samopohonu navýšit motor z 250cc skútru.

magazin.cz

Až 140 kilometrů
Stačí se podívat na video a zjistíte, že se jedná o pořádně netradiční jízdu, podle všeho navíc hodně fyzicky náročnou. Motoběžku je neustále zapotřebí vyvažovat pohyby těla, což v maximální rychlosti 140 kilometrů za hodinu nemusí být zrovna snadné.

Stroj se jmenuje StandBike SuperBikeBoard a kromě koloběžky může připomínat i mix mezi motorkou a skateboardem.

V Maďarsku ho sestrojil Janos Nemeth. A proč? Jednoduše proto, že chtěl, říká. Na pohled je to jistě inspirativní, otázkou je, zda na tom bude chtít někdo kromě Janose a jeho kamarádů jezdit. A co vy? Stoupnuli byste si na motoběžku?

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 199