Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPhone 3G / foto: Shutterstock

Nový iPhone bude i v Česku!

Našinec si občas může připadat jako zákazník druhé kategorie. Jak rád by dal nekřesťanské peníze za lifestylový přístroj od Apple. Ale nemůže.

magazin.cz
Firemní politika byla v případě iPhone nastavena jasně. Určitá nedostatkovost zboží jedině zvýší touhu po něm a pocit exkluzivity z jeho vlastnictví, za který si Apple pochopitelně nechává řádně zaplatit.

Lepší a levnější

První verze iPhone se tak do České republiky oficiálně nedostala a už asi ani nedostane. Apple totiž odhalil revizi, respektive facelift, jenž se představí pod názvem iPhone 3G a do konce roku by měl být k dostání i u nás.

magazin.cz
Nejdůležitější je právě ono označení 3G. Jde o podporu sítí třetí generace, jež umožní několikanásobně rychlejší a stabilnější připojení k internetu.

Druhá generace iPhonu je o fous tlustší a větší než předchůdce, jde však jen o obtížně zaregistrovatelný rozdíl, stejně jako dvougramový úbytek na váze.

Design zůstal víceméně beze změn. Pouze zadní strana telefonu je vyrobena z plastu a dojde k její barevné obměně. U základního modelu bude černá, u vyššího potom bílá.

Snad na podzim

magazin.cz
Při starém zůstal rozměrný displej podporující vynikající technologii „multi-touch“. Menší změny se udály v operační systému, jemuž přibyly funkce. Potěší také zabudovaná GPS navigace.

Prodej nového iPhonu odstartuje 11. července, a to na 22 důležitých trzích. Mezi nimi Česká republika pochopitelně chybí, ovšem nesmutněte. Na řadu se dostane nejspíše na podzim.

Apple totiž do konce roku konečně chystá rozšíření iPhone v dalších 70 zemích světa a mezi nimi už Česko figuruje. O distribuci by se tu měly postarat společnosti T-Mobile a Vodafone.

Zatímco Američané se mohou těšit z nízké ceny 199 dolarů za 8 GB verzi a 299 dolarů za 16 GB, Češi si nejspíše budou muset připlatit. Už jen proto, že pro ně bude iPhone novinkou a prodeje ani při výše nasazených cenách jistě nebudou zanedbatelné.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 200