Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kabelka / foto: shutterstock

Výběr kabelky nepodceňte! Co frčí?

Jaro je za dveřmi a s ním i další módní sezóna.

To s sebou samozřejmě nese i uzpůsobení šatníku. Někomu stačí dát zimní věci do čistírny a vyndat ze skříně jarní kousky, někdo má potřebu se nově obléknout od hlavy až k patě, někomu stačí jen pár nových doplňků k oživení nadčasového šatníku. My se dnes blíže podíváme na doplňky a to speciálně na kabelky.

Člověka si můžeme snadno zařadit nejen podle stylu oblékání, ale také podle druhu doplňků, které volí. Podle barvy, velikosti kabelky či stylu jejího nošení se dá údajně odhadnout povaha ženy. Pestré modely jsou nošeny ženami spíše extrovertními a společenskými. Černé a hnědé volí převážně nesmělé typy. Velké sportovní kabely jsou oblíbené hlavně mezi praktickými, aktivními ženami, které upřednostňují sportovní styl. Menší kabelky padnoucí přesně do podpaží údajně nosí ženy vzdělané, na vyšších pozicích. Samozřejmě to není pravidlem. Velmi záleží na společenské příležitosti a také na náladě. Výběr kabelky je důležitou součástí celkového vzhledu, kterou by ženy rozhodně neměly podceňovat.

„Vždy je důležitá kvalita a styl. Dříve než se rozhodnete pro nákup kabelky, je důležité si rozmyslet, kam ji chcete nosit a co se do ní má vejít,“ radí nákupčí doplňků a kožené galanterie Baťa, Eliška Šmídová. A tak se dámy rozhodujte a nakupujte. Sezóna kabelek se začíná rozbíhat a výběr je více než zajímavý.


Maxi kabelky
My ženy jsme pověstné tím, že ve svých kabelkách nosíme spoustu „zbytečností“. Ovšem jsou věci nepostradatelné, které je dobré mít vždy při sobě. Nikdy nevíme, co nás překvapí, a tak je zkrátka nutné být vždy připraven. Klíče, mobil či peněženka nejsou ničím zvláštním. Téměř v každé kabelce najdeme parfém, diář, šminky a zrcátko. A co takhle skládací metr nebo náhradní oblečení? I to tam některé z nás nosí. Vejde se tam zkrátka vše, což je důkazem toho, že na velikosti nezáleží. Ovšem pokud je kabela větších rozměrů, tím lépe.

Kabelky větších rozměrů budou jednoznačně hitem letošní sezóny. Baťa uvedl unikátní kolekci MAXI kabelek z hladké kůže se zdrsněným povrchem, které neodoláte. Jedinečným designem si vás získají na první pohled. Praktická velikost umožní ženám mít vše při sobě. Výrazné barvy jsou ideální k doplnění jarního outfitu. Kvalitní materiál zajistí funkčnost po dlouhou dobu.


Jak o koženou kabelku pečovat?

Většina z nás je zvyklá pravidelně pečovat o kožené boty přípravky k tomu určenými, někdo si nechává čas od času ošetřovat kožené oblečení, ale abychom stejně tak pečovaly i o kabelky se stává opravdu jen zřídka. Přitom kožená kabelka není levná záležitost, a tak se nám péče o ní může mnohonásobně vrátit v podobě prodloužení „životnosti“ kabely.

Hladká kůže je velmi příjemný a kvalitní materiál, který si zaslouží speciální péči. Je velmi prodyšná a může mít i lehce zdrsněný povrch. Produkty z hladké kůže by měly být pravidelně ošetřovány, zvláště pokud jsou nošeny celoročně, což platí samozřejmě i o kabelkách.

Péče o kůži by měla mít tři fáze: 1. krok – čištění, 2. krok – vyživování, 3. krok – ochrana. V případě hladké kůže je nejlepší čištění měkkým kartáčkem, hadříkem, případně vlhkou houbou v kombinaci s čistícími prostředky, které jsou vhodné pro čištění kožené galanterie. Po zaschnutí je kůže ošetřena vhodným vyživujícím krémem. Nakonec je aplikován impregnační sprej. Díky použití vhodné impregnace je minimalizováno poškození způsobené vodou či špínou.

Speciálně u hladké kůže je potřeba vyhnout se promáčení, aby kůže nepopraskala. Pokud k němu dojde, je nutné včas kabelku vysušit a po zaschnutí nakrémovat vhodným vyživujícím krémem.


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 81