Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

3 nejujetější kabelky pod sluncem

Hledáte vtipnou kabelku na podzim? Vykašlete se na obchoďáky a vsaďte na originalitu. Možná, že tady je to, co hledáte...

Prkno i pro „dřeváky“
Jezdíte na skatu? Ne? Nevadí. Tohle „prkno“ totiž zvládnou i naprostí začátečníci. Americká módní návrhářka Becky Hickey totiž vyrábí kabelky pásky, náušnice a peněženky ze starých skateboardových prken. Úlet? Možná, ale každopádně jde o originální kousky, které vydrží i razantnější zacházení.

Pokud zatoužíte po této opancéřované kabelce, můžete si ji objednat v inetrnetovém eshopu na adrese www.beckycity.com. Ceny tašek se pohybují kolem 150 dolarů (asi 2600 Kč plus poštovné). Tři dolary z každého prodeje věnuje návrhářka na výstavbu skateboardových ploch v amerických městech. Takže nakonec uděláte i dobrý skutek.


Je libo „odpadkový koš“?
Práce s odpadky? To je pro návrhářku Luise Cevese nejoblíbenější činnost. A není divu – už léta totiž vyrábí kabelky z průmyslového odpadu, především z látkových odstřižků a plastů. Jejími zákaznicemi jsou proto nejčastěji ekologické aktivistky, kterým se líbí, jak „umělkyně“ zužitkovává nepotřebné suroviny.

A že za takovou tašku zaplatí 135 až 300 euro (asi 3500 až 7500 Kč plus poštovné) je jen malý detail. Co by neudělaly pro planetu?! Patříte i vy mezi ochránkyně přírody a milovnice mód? Pak vás tedy bude možná zajímat webovka https://www.riedizioni.com.


Módní jízda s veteránem
Pro nadšené motoristy tu máme parádní lahůdku – kabelky z potahů starých aut. Na ty se specializuje designérka Kim White.

Tašky jsou převážně ve stylu „vintage“, ale přijdete si na své i pokud milujete extravaganci – poslední specialitkou tvořivé Kim je totiž taška z potahu leteckého sedadla. Ceny se pohybují od 210 dolarů (asi 3600 Kč plus poštovné). Objednávat můžete na www.kimwhitehadbags.com.


Tak tedy... pěknou taškařici!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 428