Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sexy pusa za pět minut!

Nadělila vám příroda rty jako naducané polštáře, nebo vás trochu ošidila? Ať je to tak či onak, všechno můžete napravit správně zvoleným make-upem!

magazin.cz
Co dělat, když máte tenkou pusu jako pravítko:
Okraje rtů přetřete make-upem nebo korektorem tak, abyste překryla jejich přirozenou linii. Díky tomu můžete ovlivnit jejich tvar a objem. Vemte si do ruky konturovací tužku (nejlépe v tělovém odstínu) a z vnější strany pusu orámujte. Náš tip: Aby vaše linka nevypadala vyumělkovaně, zkuste nejdříve rty obkreslit přerušovanými čárami, které pak následně spojte. Pusu vyplňte světlejší rtěnkou, která ji opticky zvětší. Toto léto třeba frčí broskvová, růžová a melounová. Doprostřed spodního rtu naneste lesk se třpytkami. Výsledek: Budete k zulíbání:-).

Rada „za hubičku“: Místo klasické rtěnky můžete použít lesk nebo perleťové odstíny. Otestujte třeba lesk Watershine (Maybelline, asi 99 Kč)

Co je pro vás tabu: Vyhněte se tmavým nebo křiklavým rtěnkám. Jasné barvy sice pusu opticky zvětší, ale zase zvýrazní její případné nedokonalosti, jako je třeba asymetrický tvar.

Co dělat, když máte velkou pusu jako kapr:

magazin.cz
O větších rtech se říká, že jsou smyslné. Pokud jsou ale fakt mega, můžou člověka štvát. Tak jak jim uberte pár konfekčních velikostí? Nejdříve přejeďte kontury rtů make-upem. Pak je konturovací tužkou obtáhněte – začněte těsně pod okrajem rtů, a pokračujte od jejich středu až ke koutkům. Ideální „zeštíhlovač“ pro vaši pusu jsou matné rtěnky, které absorbují světlo, tudíž působí méně nápadně. Vyzkoušejte přírodní tóny růžové nebo béžové, třeba rtěnku Midnight Colour Ob – Vibrant Beige (Oriflame, teď je ve slevě za 119 Kč).

Rada „za hubičku“: Abyste odpoutala pozornost od větších rtů, dejte při líčení důraz na oči a tváře. Trendem sezóny jsou pastelové stíny nebo „kouřové oči“. Líčka super oživíte bronzerem či tvářenkou v růžovém nebo meruňkovém odstínu.

Co je pro vás tabu: Lesky a tmavé rtěnky. Proč? Tmavší barva sice opticky zeštíhluje, ale působí zbytečně agresivně. No řekněte, kdo by chtěl vypadat, jako kdyby právě rozkousal živočišné uhlí?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 218