Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jakou sukni vybrat, když máte tlustá stehna

Jelikož má každá z nás jinou postavu a tím pádem i jinou partii, kterou je třeba zamaskovat či vypíchnout, je potřeba trochu přemýšlet při výběru oblečení. Důležité je vědět, jak na to. Tentokrát poradíme, jakou sukni vybrat.

Horké hity
Dlouhé sukně – letos letí spíše světlejší barvy jako třeba lila, krémová, zelenkavá, tyrkysová, bílá, růžová. Mezi vzory vedou drobné geometrické i květinové a kostky. Co se materiálů týče, tak je to úprava, kterou lze jednoduše nazvat - mačkaní. To se udržuje snadno tak, že sukni po vyndání z pračky stočíte jako při ždímání a pak necháte volně uschnout.

Vrátilo se i oblíbené „žabičkování“, které najdete nejen u topů, ale i na sukních. Specialitkou je sukně, kterou můžete díky „žabičkovému“ lemu vytáhnout nahoru přes prsa a tím pádem máte příjemné vzdušné šaty.

Nejvíc letí sukně v délce ke kolenům áčkového střihu, dělají hezkou postavu. Dobře vypadá, pokud je sukně vylepšená sklady, ale nebojte se ani volánků a krajek, které jsou zkrátka sexy a ženské.

Elegantně vypadá střih sukně ve tvaru tulipánových květů. Nosí se v délce ke kolenům, ale ty, které chtějí zdůraznit zadeček a mají hezké nohy, se nemusí obávat ani mini-délky.

Pozor, asymetrie je na ústupu, takže „cáraté“ či šikmo střižené sukně schovejte hluboko do skříně. Za čas na ně zase dojde, ale letos s nimi žádnou parádu neuděláte.

Džínové sukně – tahle nestárnoucí klasika je letos na výsluní v mini-variantě a to buď na tělo, v áčkovém střihu či se sklady.

A co které postavě sluší?

Krátké nohy

Pokud máte spíše kratší nohy, můžete je prodloužit svislými vzory, střihem se zvýšeným pasem, kombinací kratší sukně a vysokých podpatků. Pozor na bokové sukně nebo dlouhé široké sukně a kostkovaný vzor, které zkracují nohy.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Velký zadek
Volte jemné podélné proužky, které prodlouží a ještě nějaké to kilčo opticky uberou. Vyvarujte se květinovým vzorům a křiklavým barvám – zbytečně upoutají pozornost tam, kam nemají. Silným stehnům nesluší úzká rovná sukně světlé barvy. Postavu s větším pozadím či boky opticky vyrovná, pokud obléknete tmavou sukni společně se světlým topem. Slušet vám nebude šikmo střižená sukně, vodorovné pruhy, velké vzory a světlé a lesklé materiály.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Velké bříško
Sukni si pořiďte spíše volnějšího střihu, určitě ne přiléhavého, který nemilosrdně upozorní na větší bříško. Pozor i na pásek – volte ho vždy s citem, nesmí se vám zařezávat do břicha a neměl by být ani natolik výrazný, aby upozornil na disproporci postavy. Dobrou službu vám udělá už zmiňovaný střih sukně připomínající tulipán – vymodeluje vám totiž zadeček a vyrovná nesoulad postavy.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 561