Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ženy stráví rok života přemýšlením, co na sebe

Oblékání je pro ženy opravdu časově náročné. Průměrná žena během života stráví 287 dní rozhodováním, co si vzít do práce, do klubu, na dovolenou, do restaurace, na rande a podobně.

Společnost Matalan, výrobce oblečení, k tomuto závěru dospěla na základě odpovědí 2 491 žen.

"To, co máte na sobě, přímo ovlivňuje, jak se cítíte, a pro ženy je důležité cítit se v oblečení dobře. Ať už jde o jakoukoliv příležitost, vaše šaty vyjadřují jistý image a zdá se, že to je pro ženy velmi důležité," řekl mluvčí společnosti Matalan.

Průzkum se zakládal na odpovědích žen ve věku 16 až 60 let. Zjistilo se, že když si někam chtějí vyjít o víkendu, většinou se rozhodují, co na sebe, asi tak 20 minut. I během týdne zabere výběr garderoby v průměru 20 minut. Výběr oblečení na dovolenou pak trvá přibližně 52 minut.

Nejhorší jsou večírky
Když už žena je na dovolené, stráví každé ráno přibližně deset minut vybíráním šatů ráno a dalších deset minut vybíráním šatů večer.

Pak jsou tu vánoční večírky, večeře u přátel, návštěvy opery a podobně - prostě zvláštní příležitosti, které si zaslouží více pozornosti. V průměru ženu potkají šestkrát do roka a výběr šatů zabere 36 minut.

Studie také zjistila, že průměrná žena si každé ráno před odchodem do práce zkusí dvě různé kombinace šatů, než se rozhodne, co si ten den vezme. A polovina žen pak ještě stráví večer 15 minut přemýšlením, co si vezme druhý den.

Život ženy prostě není jednoduchý...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 527