Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Metro.co.uk

Rukavice na nohy? Šílenost!

Dá se v tom vůbec chodit? Vždyť jsou to prsťáky!

Letošním plážovým hitem by se mohly stát nové boty, kterým se říká Vibram FiveFingers. Při pohledu na ně mohou citlivější jedince svědit prsty. Aby ne. Každý prst má svůj prostor, nedotýkají se, jak jsme tomu zvyklí u běžné obuvi.

magazin.cz

Nicméně právě tahle odlišnost slibuje, že bychom se v nich měli cítit mnohem pohodlněji. Výrobce slibuje, že neobvyklá konstrukce by měla pomoci k lepší rovnováze a pohyblivosti, stejně tak napomáhají lepšímu držení těla a uvolnění bolestí zad.

Prý je jejich nošení tak přirozené, jako byste běhali bosky.

„Lidé, kteří je obují tvrdí, že se cítí mnohem pružnější, i když je mají na noze jen pár minut,“ říká Matthew Wallden z distribuční společnosti Primal Lifestyle.

„Je to protože jsou vaše prsty mnohem více zapojeny a tlačeny dopředu. Tedy umí to, v čem vám každá běžná bota brání.“

magazin.cz

I když připouští, že lidé mají k botám někdy rozporuplný vztah. Současně je milujete i nenávidíte. „To hlavně proto, že když si boty obouváte, musíte tam nacpat jeden každý prst zvlášť.“ Ale na druhou stranu si prý na to velmi rychle zvyknete.

Znamená to snad definitivní konec žabek? „Někteří lidé myslí, že Vibram FiveFingers vypadají hodně divně. Ale myslím, že to je dáno tím, že mají podvědomě odpor k tomu mít každý prst zvlášť.“

Novinka není zatím v Čechách k dostání, ale věříme, že při rychlosti šíření módních novinek, je brzy dostanete kdekoli. Problémem je cena, který je zatím dost vysoká, v Británii je pořídíte v přepočtu za 3 500 Kč, jak iformoval deník Metro.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 491