Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Šílenost, nebo trend? Pláštěnka pro boty!

Vypadají extravagantně, ale praktičnost jim upřít nelze. Hravě je strčíte do kabelky a možná vám v nějaké plískanici zachrání značkové lodičky…

Představte si skloubení dvou na první pohled neslučitelných věcí – pláštěnky a dámských bot. A přesto to jde! Designérka Rebecca Millerová z Chicaga vynalezla Shuellu, tedy shoe (bota) a umbrella (deštník) v jednom.

magazin.cz

Jak mohla na něco tak praštěného přijít? Celkem jednoduše – párkrát si vyrazila ven ve značkových letních botkách na vysokém podpatku, ale zatímco se bavila v baru, slunečné počasí se změnilo div ne na uragán.

Kdo se někdy v dešti brodil obutý do světlých lodiček bahnem, ví, co je to za peklo. A přitom by stačilo tak málo – mít boty na přezutí. Jenže která slečna nosí po kabelkách pohodlné botky?

Vinylová revoluce

Shuella není žádný technologický převrat, jde o prostý výlisek vinylu s naznačenou podrážkou nemálo připomínající kapsu, do které strčíte nohu i s botou a pomocí suchého zipu obtočíte kolem nohy.

Revoluční je na ní právě onen geniální nápad. A jaké se vyrábějí velikosti? 5 – 11, ale nutno dodat, že si s přesným číslováním hlavu dělat nemusíte. Dost záleží i na tom, na kolik boty utěsníte kolem nohy.

magazin.cz

Nacpete je téměř všude

magazin.cz
Krom naprosté voděodolnosti dává plus Shuelle plus navíc i fakt, že na rozdíl od holínek, tenisek, nebo třeba jen pantoflíků, se do kabelky skutečně vejde. Oba návleky se totiž prodávají složené do malého plochého pytlíku.

Do kapsy těsných džín je sice nenacpete, zato s trochou mačkání do větších kapes u bundy už klidně ano. Cestou z párty vás tak nezaskočí žádné psí počasí!

Libo černé nebo růžové?

magazin.cz
Rebecca navrhla pláštěnkové boty hned ve třech barvách – pro konzervativnější slečny, které cestou domů budou doufat, že si jejich nových návleků nikdo nevšimne, je tu klasická černá, na odvážnější a extravagantní ženy, co se nebojí třeba i ulítlých barev, čeká světle zelená, žlutá a také křiklavě růžová.

Určitě se již v duchu ptáte, kolik takováhle věcička může stát.

Rádi vám to prozradíme. Jeden pár přijde téměř na 50 dolarů, v přepočtu tedy 1100 korun.

Tak co, odvážily byste se v nich vyrazit?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 771