Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Emo a gotik budou in! Zvládnou to?

A je to tady! Emo a gotik móda se dostala i na přehlídková mola, což znamená jediné – je konec všem revoltám!

Dřív nebo později se totiž prvky těchto vyhraněných stylů dostanou i mezi masy obyčejných lidí, a tak už takto vymódění puberťáci nebudou nikoho šokovat… ;-)

Možná to ale nebude tak horké, světoznámí návrháři se zatím inspirovali temnými styly hlavně v oblasti líčení modelek. Ty se na molu procházely nalíčené jen jednou barvou, a sice černou. Tohoto trendu se chytili stylisté a vizážisté a nový hit je na světě.

magazin.cz


Černý obličej
Černé líčení má několik přesně daných pravidel. Vždy se používá jen černočerná barva, žádná jiná, maximálně je dovoleno sjednotit pleť podkladovým světlým make-upem. Oči nalíčené černými stíny patří již vcelku ke standardu. Kouřové líčení jistě vyzkoušela nejedna z nás. To, že sluší jen minimu, je věc druhá…

magazin.cz
Černé linky se také dostávají do popředí. Holky je rády používají, ale opět musím zdůraznit, že takové líčení nesedne každé. Očka nesprávné velikosti a tvaru totiž v tu ránu „zapadnou do hlavy“. A zároveň nezapomeňte, že správně provedené linky si žádají cvičenou ruku.

Na barevné řasenky samozřejmě při temném líčení zapomeňte, volte jen černé a zkuste i umělé řasy, které vám dodají ještě démoničtější vzhled.

Naprostou novinkou jsou černé rtěnky, na které si ovšemže troufne málokterá. Pokud se ale přece jen některá odvážíte, pamatujte, že vše musí být vyvážené, což znamená: černě nalíčené oči a k tomu rty maximálně zvýrazněné leskem a naopak takzvané nahé líčení očí a k tomu černá rtěnka. Tak i tak můžete sáhnout po černém laku, nejlépe vypadá na krátce zastřižených nehtech.

magazin.cz


Černá romantika

Co se týče temného oblečení, tak i to se na přehlídkových molech v poslední době objevilo. Vedou hlavně krajky, lehké materiály, plisování a spousta černé barvy.

Gotik styl je na molech letos prezentován ve velmi romantickém duchu a je sakra ženský a sem tam i pekelně sexy. Vedou šaty, ty ale nejsou v délce až na zem jako tomu bylo loni, ale tentokrát vedou spíše délky nad kolena.

Boty k nim volte lesklé a kotníčkové na vysokém podpatku. Pokud se do černé pustíte, máte dvě možnosti. Buď zvolíte jednoduchou variantu bez ozdob ve stylu šedesátých let a nebo extravagantní variantu, která je založena na prvcích pocházejících z dob královny Viktorie.

Třešinkou na dortu jsou šperky. Ty k temnému stylu volte mohutné a ve velkém množství. Vedou kříže, řetězy, růžence a studené kontrastní perly.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 316