Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Otec černý, máma černá, dcera modrooká blondýna

Lékaři řeší medicínskou záhadu. Černošskému páru se narodila dcera s bílou pletí, modrýma očima a blonďatými vlásky.

Dcera Benjamina a Angely Ihegborových se jmenuje Nmachi. A momentálně zaměstnává slušnou řádku expertů na genetiku, kteří se snaží vysvětlit, jak k tomu mohlo dojít.

Otec nepochybuje
Rodiče momentálně žijí ve Velké Británii, ale pocházejí z Nigerie. Tvrdí, že neví o tom, že by se v jejich rodině vyskytoval předek bílé pleti.

Čtyřiačtyřicetiletý Benjamin připouští, že když dceru poprvé viděl, nevěřil, že je jeho. S manželkou má již dvě děti, obě tmavé pleti. „Když se Nmachi narodila jen jsme u ní seděli a zírali na ni,“ přiznávají rodiče.

Angela si myslí, že je jejich dcera zázrak: „Je to zázračné dítě. Je nádherná.“ Otec po počátečním šoku také přestal pochybovat: „Vím, že by mě Angela nikdy nepodvedla. I kdyby ano, dítě by nevypadalo takto.“

magazin.cz


Albín to není

Uvědomují si, že dítě není albín, což by bylo přijatelné vysvětlení genetické záhady. „V žádném případě nevypadá jako albín. Rozhodně vypadá jinak, než ti co jsem viděl doma v Nigérii nebo v knihách,“ říká Benjamin.

„Moje matka je černá Nigerijka, je jen trošku světlejší než já, ale má modré oči. Ale ani ona neví, že bychom v rodině měli nějakého bílého předka,“ prohlašuje otec.

Londýnský genetik Mark Thomas tvrdí, že šance, aby měl černošský pár bílé dítě, je jedna k mnoha milionům. „Předpokládám, že jde o kombinaci určité mutace, jako je například albinismus, a spícího bělošského genu.“

Pár se nyní podrobí důkladným genetickým testům, které snad záhadu pomohou osvětlit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132