Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tran Van Hay / foto: Shutterstock

Nejdelší vlasy světa! Máme dva vítěze

Nůžky? Tak ty jsou pro ženu a muže s nejdelšími vlasy na světě, hotovou noční můrou. Vlasy jsou totiž jejich všechno...

Pětimetrové vlasy
Největším bohatství Číňanky Xie Qiuping jsou bezesporu její vlasy. Ženština jich má tolik, že by vystačily hned na několik desítek složitých drdolů. Jak to? Xie si totiž už léta pěstuje svou dlouhou hřívu. Za úsilí byla odměněna v roce 2004, kdy byla do Guinessovy knihy rekordů zapsána jako žena s nejdelšími vlasy na světě. A kolik že to její háro měří? Představte si – 5,62 metrů!


Tahle paráda potřebuje čas!
Nechat si narůst takové „dlouhé nitě“ není žádná sranda. Xie s tím tedy musela začít už v dětství. Podle jejích slov byla naposledy u kadeřníka v roce 1973. Od té doby nic... A prý nelituje – extra dlouhé vlasy jí totiž
magazin.cz
vyhovují. „Vlastně s nimi není až tak velká starost. Už mám na všechno grif,“ směje se Xie. Pár nevýhod však háro přece jenom má: „Na všechno potřebuji třikrát více času než ten, kdo má krátký sestřih. Přiznám se, že občas mi dochází trpělivost a bojuji sama se sebou,“ přiznává Xie. Další „oříškem“ je pro Číňanku správné držení těla. Velké háro si totiž často vydobývá pozornost a záda se začnou hrbit.

Vlasy jako vlečka

Nosit vlasy jen tak rozpuštěné Xie moc nemůže. Většinou je má svázané do drdolu. Občas si ale dá říci a vystaví své prameny na odiv. Ale aby se vůbec mohla pohybovat, potřebuje k sobě asistentku, která jí její vlasovou vlečku drží.

31 let bez nůžek
Ale nejenom ženy mají rády dlouhé vlasy. I muž s nejdelšími vlasy na světě, třiasedmdesátiletý Vietnamec Tran Van Hay má na hlavě pěkné háro. Aby si ho vypěstoval, nestříhal se celých 31 let! Jeho důvod – nechat vlasy růst – však neměl nic společného se senzací nebo rekordy. V té době celá jeho rodina těžce onemocněla a na žádné střihání neměl nikdo čas.

Místo farmaření sbírá bylinky

Pohodlnost se Tranovi vyplatila a dnes jeho háro dosahují 6,2 metru! „Vlasy mi svým způsobem změnily život. Ještě do nedávna jsem pracoval na farmě. S tím jsem ale musel kvůli vlasům přestat. Teď dělám pro jednu charitativní organizaci – sbírám bylinky,“ svěřuje se Tran Van Hay.

magazin.cz

Jeden dlouhý dred
Vietnamec, na rozdíl od své dlouhovlasé kolegyně Xie Qiuping, si svou kštici moc nečeše. Naposledy si ji myl před šesti lety... A tak není divu, že kvalita jeho vlasů není nejlepší. Prameny se „spekly“ do jednoho obrovského dredu, který chlapík nosí omotaný kolem hlavy. Pěkná čepice, nemyslíte?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 168