Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Obálky časopisů, které šokovaly

Někdy dokáží obálky časopisů vzbudit velké kontroverze.

Možná nejznámější fotografii Johna Lennona a Yoko Ono pořídila Annie Leibovitzová pro Rolling Stone. Bylo to v 22. ledna 1981, jen pár hodin před tím, než byl Lennon zastřelen přes činžákem Dakota v New Yorku, v němž bydlel. Leibovitzová chtěla původně fotit jen Lennona samotného, ale on rozhodl, že s ním bude na fotce i jeho žena.

magazin.cz

V současnosti se nechá vyfotit nahá snad každá těhotná celebrita. Ovšem první byla Demi Mooreová v roce 1991. Autorkou známé obálky pro Vanity Fair je opět Annie Leibovitzová.

magazin.cz

Tato obálka časopisu The Nation hostí kresbu Briana Stauffera, která zobrazuje George Bushe jako Alfreda E. Neumana. The Nation tak přirovnala Bushe k maskotovi magazínu Mad.

magazin.cz

Časopis Time na obálce svého speciálního vydání z 14. září 2001 zveřejnil fotografii Lyle Owekkoofa, která zachycuje okamžik, kdy 11. září 2001 do věží World Trade Centra narazila dvě letadla.

magazin.cz

V roce 1999 platila Britney Spearsová za nevinnou holčičku. Tak je taky zachycena na obálce Rolling Stonu, jak leží v dívčím spodním prádle na posteli s telefonem v jedné ruce a panenkou Teletubbies v druhé. Kdo mohl vědět, co bude následovat....

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 68