Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: oddee.com

FOTO: Nejkontroverznější obálky časopisů

Které obálky hnuly žlučí nejvíce lidem?

Zpěvačka Beth Ditto se za svou kyprou postavu rozhodně nestydí a už ji nejednou ukázala v celé nahotě. Rozhodně ji ale nikdo nečekal na obálce pánského magazínu NME. Feministická ikona Germaine Greerová to komentovala slovy: „V NME měli dost kuráže, aby na obálku dali nejsprávnější ženskou planety.“

magazin.cz


Pamětihodný obal časopisu Rolling Stone´s ze září 1993 ukázal Janet pózující od pasu nahoru nahou, její prsa zakrývá pár rukou neznámého muže. Jde pravděpodobně o jednu z nejsilnějších hudebních fotografií devadesátých let minulého století.

magazin.cz

Ani seriózní magazíny se nebojí kontroverze. V roce 1994 časopis The Economist uveřejnil na obálce dva souložící velbloudy. A jaké bylo téma? Problémy se slučováním.

magazin.cz

Tato obálka vám bude povědomá. Pochází z roku 1978 a patří časopisu Hustler.

magazin.cz

Co myslíte, že by se stalo, kdyby některý náš časopis přišel s podobným náznakem? To by byl mazec. V USA jsou v politické satiře o něco dál. Takhle to schytal guvernér státu New York Eliot Spitzer od časopisu The New York.

magazin.cz

Z listopadu 1965 použil časopis Life na obálku fotografii Paula Schutzera. Zachycuje příslušníka Vietkongu, kterého uvěznili příslušníci americké armády během vietnamské války. Obrázky jako tento pomohly obrátit veřejné mínění Američanů proti válce ve Vietnamu. Paul Schutzer byl jedním z nejlepších reportážních fotografů časopisu Life. Zahynul v roce 1967 během Šestidenní války mezi Izraelem a jeho sousedy – Egyptem, Jordánskem a Sýrií. Bylo mu 37 let.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27