Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívčí euforie / foto: Shutterstock

Věděli jste o vibrátoru, že...

To, že vibrátor je erotická pomůcka, která pomocí vibrací stimuluje erotogenní zóny a může být používána k masturbaci i jako doplněk při pohlavním styku, snad není třeba vysvětlovat.

Vibrátor v jeskyni?
Stejně jako mají dnešní vibrátory často tvar mužského penisu, tak již nálezy z pravěkého období překvapují slonovinovými a dřevěnými nástroji ve tvaru připomínajícím penis. Ať již se jednalo skutečně o pomůcky k pravěkým sexuálním hrátkám nebo sloužily „vibrátory“ jako kultovní předměty, dohady odborníků nevylučují ani jednu z možností.

Ostatně objevy jeskynních vyobrazení samotného penisu pocházející ze starší doby kamenné svědčí o tom, že ani pravěký člověk netrávil čas jen lovem a bojem.

Zvrhlí Římané?

Zdaleka nejzvrhlejším obdobím však byl starověk, o čemž nás snadno přesvědčí antické erotické romány, které šokují i dnes svou otevřeností a svědčí o zpustlých mravech především v antickém Římě pozdního období.

V muzeu antických památek se setkáte zase například s vázou s vyobrazením dvojitého robertka, nejrůznějších sexuálních poloh či zachycením homosexuálního styku. Extrémní věkový rozdíl partnerů nebyl žádnou výjimkou, stejně jako upřednostňování konkubín a mladých chlapců, ať již mezi muži nebo ženami.

Vibrátor na parní pohon
To, že ve starověkém Řecku a Římě našel své pestré využití také umělý penis v podobě dřevěných a gumových náhražek, nás pak již nepřekvapí. Důmyslné erotické hračky znali však i staří Číňané a Japonci.

První pokus o vytvoření vibrátoru, jaký známe v současnosti, je připisován americkému lékaři, který v roce 1869 vynalezl první vibrátor na parní pohon. Jednalo se o první vibrátor určený ženám k osobnímu potěšení, do té doby byly masáže pohlavních orgánů doporučovány na lékařský předpis jako léčebná terapie například k léčbě hysterie.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22