Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pizza, ilustrační foto / foto: shutterstock

Pizza s kobylkami je hitem. Dobrou chuť!

Jsou lidé, kteří na pizze nemají rádi olivy, jiným zase vadí ančovičky. Co ale kobylky?

Joe Carrazza, majitel Pizza Cafe v australském městě Mildura (stát Victoria), vydělává na kobylkách, které v poslední době tuto oblast sužují. Jsou jich tu doslova milióny. S nápadem využít je jako gurmánskou pochoutku přišel podle listu Metro místní starosta Glenn Milne.

"Vím, že Francouzi jedí všelijakou havěť, tak jsem si řekl, že bychom to také mohli zkusit. V kavárně jím skoro každý den, proto mi přišlo přirozené navrhnout, že bychom je mohli dát na pizzu."

Stačí je sebrat
"Jsou křupavé a chutné. Dobře jdou i k ostatním věcem, které se na pizzu dávají. Myslím, že si je budu dávat i v době, až od nás kobylky odletí," řekl vynalézavý starosta.

Majitel Pizza Cafe Joe Carrazza k tomu dodal: "Byl to skvělý nápad a ani mě nemusel moc přesvědčovat. Kobylky jsou tu všude, tak můžeme jen jít, pár jich posbírat a dát je do trouby. Mňam. Ukázalo se, že pizza s kobylkami je opravdu populární."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 79