Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

10 zmrzlin, po kterých se (ne)olíznete...

Lehce se otepluje a ve spoustě cukráren se už prodávají zmrzliny. Ve světové nabídce jsou ale i jiné chuti než je klasická vanilková, jahodová nebo čokoládová... Nevěříte?

Do kornoutku a bramborovou...
Zmrzlinová společnost Aunt Bessie přišla se zvláštním nápadem – vytvořit zmrzku, jejímž základem by byla mražená bramborová kaše. Místo klasické sušenky je párek a celé dílo je posypáno několika kuličkami čerstvého hrášku. Dobrou chuť!

magazin.cz


Zmrzka z pěkně prorostlé slaninky
Máte rádi anglickou slaninu? Pak byste si neměli nechat ujít specialitku vynálezce zmrzlinových chutí, Davida Lebovitze. Ten totiž vymyslel zmrzku, která má v základě právě tuto uzeninu.

Jakpak asi chutná? Když si líznete, tak jasně ucítíte slaninu, v závěru vám ale na jazyku zbude zvláštní skořicová pachuť. Tak slanina a skořice? Jdete do toho?

magazin.cz

Točená s příchutí viagry
Kdo ví, kde to ti Asiati vzali, ale zkrátka prodávají zmrzlinu, která má prý příchuť jako viagra. Nebo má spíše takové účinky? Pokud by tomu tak bylo, tak tento dezertík by byl zaručeně hitem letošního léta.

magazin.cz


Sezamový kopeček, černý jako noc

Na první pohled vypadá tato zmrzka jako hodně přemletý mák. Ve skutečnosti jde o japonskou pochoutku ze sladkého černého sezamu. Když si k „mňamce“ dáte kokosovou polevu nebo jahody, je to prý strašná bašta!

magazin.cz


Mražená ryba? Mňam!

Japonci mají holt zvláštní chutě. Jak jinak si vysvětlit jejich vášeň pro zmrzlinku s příchutí rybiny? Kelímková varianta pochoutky prý nechybí skoro v žádné gurmánské domácnosti.

magazin.cz

Chobotničky z chladničky
Tuto baštu nazývají Japonci láskyplně „Taco Aisu“ a není to nic jiného než mražená pochoutka z chobotnic. Dáte si? Pak pozor, ať vás mnohokončetinaté potvůrky pořádně nechytí za jazýček...

magazin.cz

Kopečky ze zeleného čaje s fazolemi
Zmrzka s příchutí zeleného čaje? Proč ne. Vždyť zelený čaj je známý jako životabudič a v létě může být obzvláště hodně osvěžující. Proč ale proboha ti Japonci tento ovocný pohár zdobí červenými fazolemi?

magazin.cz

Zmrzka s praženou kukuřicí
No nezní to moc lákavě, ale výrobce této pochoutky ví, co dělá. Základem zmrzliny je totiž smetana a ta je ve spojení s kukuřicí prý delikatesní. Alespoň to tvrdí mlsouni, kteří tuto kombinaci vyzkoušeli.

magazin.cz

Osvěžující dezert s příchutí mrkve a kari
Kombinace mrkve a kari není špatná, hojně se jí využívá například v indické kuchyni. Tato zmrzka je však směsicí více ingrediencí jako je třeba smetana, kokosové mléko, mrkev, vaječné žloutky, hnědý cukr a již zmíněné žluté štiplavé koření.

magazin.cz

Plný kelímek uhlí...
A na závěr „lahůdka“ - zmrzlina s příchutí uhlí. Jejím základem je šedá barva. Jak chutná, ví už jenom odvážlivci, kteří si tuto specialitku koupili.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 190