Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

I rakve mohou být zábavné. Přesvědčte se!

Je libo rakvičku se šlehačkou? Nebo byste si raději strávili noc v pěkné rakvi či „smutečně povečeřeli“ v restauraci ve tvaru pohřební truhly? Dnes je všechno možné...

Upíří pokoj v berlínském hotelu
Hotel Island City Lodge v Berlíně je zvláštní zařízení. Má 45 pokojů, které mají hodně netradiční atmosféru – třeba si můžete pronajmout apartmá, které vypadá, jako kdybyste v něm byli vzhůru nohama. Ale daleko zajímavější je cimra, kde jsou místo postelí bílé rakve s křížem. O pohodlí sice nemůže být ani řeč, ale co by člověk neudělal pro trochu dobrodružství. Otázkou je, jaké sny se asi nocležníkům v pohřební truhle honí hlavou. Asi to budou pořádné „krváky“!

magazin.cz

Pohřební hostina
Tak pozor, tahle rakev má skroro 20 metrů a je asi největší na světě! K vidění je v ukrajinském městečku Truskavets, poblíž polských hranic, kde si z ní místní podnikatelé vytvořili restauraci. A to s prozřetelným názvem „Věčnost“.

Interiér podniku je vybaven pohřebními věnci a dalšími rakvemi v „normální velkosti“ (naštěstí bez nebožtíků). K jídlu se zde servírují chuťovky stylových jmen. Můžete si objednat třeba meníčko „Uvidíme se v ráji“.

magazin.cz

magazin.cz


Kuchyňka jako od hrobníka!

Pokud si budete zařizovat kuchyň a budete se pídit po originálním kousku – tady je! Kuchyňská linka od designéra Bryana Schoeninga potěší všechny příznivce černého humoru. Linka je z bytelného přírodního dřeva, takže vám vydrží celou věčnost!

magazin.cz


Rakev s „kuličkami“
Hrajete kulečník jako o život? Pak tenhle stolek je právě pro vás! Jeho vynálezce, MHP Enterprises Ltd., doporučuje herní stůl jako ideální doplněk na halloweenskou párty. Ovšem nejde o levnou záležitost, ponurný kulečníkový stůl stojí 4995 dolarů (asi 93 000 korun).

magazin.cz


Gauč ve stylu „Odpočívej v pokoji“
Původně byla tato smuteční sedátka používána v pohřebních ústavech v Kalifornii. Jenže pak se stala designovou lahůdkou a dnes se prodávají za 3500 dolarů (asi 65 000 Kč). Zaplatil by někdo z vás takovou pálku za pohřební posezení?

magazin.cz

Stůl jedna rakev!
Není rakev jako rakev. Tenhle kousek se vydává za moderní stůl, který vytvořil designér Charles Constantine z amerického Marylandu. Dřevěný nábytek, který je nazvaný „Memento, kávový pohřební stolek“, se prý hodí do stylového obývacího pokoje. Servíruje se na něm, jak jinak, pouze černá káva...

magazin.cz

Kabelka za rakvičku
Netradiční tvar kabelky přitahuje pozornost (nejen hrobníků). Proto pokud chcete mít tuto tašku ve svém módním arzenálu, musíte mít i velké sebevědomí. Tvar kabelky zároveň ovlivňuje to, co v ní budete nosit. Každopádně žádné velké věci, ideální jsou drobnosti podlouhlého tvaru.

magazin.cz

Hřebíky do rakve
Kouření škodí zdraví a ve větší míře může způsobit i smrt. Firma R. J. Reynolds si riziko cigaret uvědomuje, ale dělá si z něj legraci. Designéři tabákového výrobce proto vyrobili unikátní cigaretovou krabičku ve tvaru rakve. „Hřebíky do rakve“, jak se cigaretám říká, mohou mít pro kuřáka trochu hořkou příchuť.

magazin.cz

Smrt na kolečkách!
Brrrrrrrmmm... Tak v těhletěch autíčkách určitě můžete jet téměř smrtelnou rychlostí. A když se vám náhodou stane nehoda, pohřební vůz není daleko:-).

magazin.cz

Pastička pro nebožtíky myšky
Studentka designu Sarah Déryová asi nemá ráda myši. Proto je chytá do pastiček. Její „smrtelné nástroje“ však počítají i s myším pohřbem.

magazin.cz


Zlatá střela do nebe...

Když už jsme u těch pohřbů, víte, v jaké rakvi byl pohřben zpěvák Michael Jackson? Jeho sídlo posledního odpočinku je vyrobeno ze čtrnáctikarátového zlata. Cena této blyštivé truhly je 25 000 dolarů (zhruba 470 000 korun). Ale pozor, zlatá rakev popového krále není jediný úlet na trhu, bílá rakev s notebookem a sluchátky pro případ, že po smrti existuje další život, taky nemá chybu!

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 96