Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: metro.co.uk

Hrůzostrašná mimi-panenka. Na památku.

Je tak realistická, že čekáte, kdy už začne brečet. Ale nebude. Nemůže. Je to hyperrealistická panenka vytvořená přesně podle novorozence.

Výtvarnice Glenda Ewartová vytvořila dokonalé repliky pro rodiče, kteří si chtějí celý život připomínat, jak vypadalo jejich miminko pár hodin po narození.

Má s nimi ohromný úspěch, prodává je do celého světa. Rodiče se je berou do kursů a dokonce s nimi chodí i na procházky. Poněkud kontroverzní je, že je objednávají i ženy, které přivedly na svět mrtvé dítě, nebo potratily.

Výroba mimi-panenky není levná. Trvá asi měsíc, než umělkyně vytvoří přesný tón pleti, mateřská znaménka a dokonce i miminkovskou vůni. Kolem 20 tisíc vlasů se ručně zasazuje ho hlavičky, aby byla podoba co nejpřesnější. Jako předloha často slouží fotografie.

Rodič dostane svého replikanta v balíčku s oddělenými pažemi a hlavičkou, jak vidíte na obrázku.

magazin.cz

Modely jsou tak realistické, že v Austrálii jednou police vyrazila okno auta, aby zachránila miminko před uvařením. Šlo o mimi-panenku, kterou vytvořila Glenda Ewartsová.

"Trvá velice dlouho, než vytvořím dokonalou panenku s dokonalou podobou, ale baví mě každá minuta té práce," říká umělkyně. "Sama jsem matkou tří chlapců. Tak jsem si udělala dceru a chodím jí nakupovat oblečení."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 70