Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: animaldanger.com

Těhotná žena vytáhla muže z krokodýlích čelistí!

Když Jihoafričana Lawrence Munra napadl krokodýl a zakousl se mu do nohy, jeho drobná žena Kerryn nezaváhala a pustila se s predátorem do souboje.

Začalo to nevinně. Munro šel s manželkou v podvečer vyvenčit psy. Když se zastavili, aby si odpočinuli, smočili si nohy na mělčině řeky White Umfolzi. Byli v přírodním parku 200 kilometrů na sever od Durbanu, kde Munro podle listu Telegraph pracuje jako strážce.

"Útok byl naprosto bleskový. Chytil jsem se skály a začal jsem krokodýla kopat pravou nohou do čumáku. Snažil jsem se dosáhnout na pušku, ale byla moc daleko. Kerryn nezaváhala, popadla mně v podpaží a začala tahat. Krokodýl nakonec stisk povolil. Během zápasu mi vysílačka spadla do vody, takže jsme nemohli zavolat o pomoc," řekl Munro.

Přemohla třímetrový kus
Poté, co vytáhla manžela z čelistí dravce, utíkala Kerryn do tábora. Netrvalo pak dlouho a její manžel byl dopraven do nemocnice poblíž Richards Bay, kde mu chirurgové ošetřili vazy na noze.

Sama zachránkyně se z celého dobrodružství ještě také zotavuje. Nadřízený jejího manžela Jeff Gaisford řekl: "Je pět měsíců těhotná a hodně drobná, takže zatím odpočívá. Je ale jasné, že Lawrence měl ohromné štěstí, protože to zvíře by ho bezpochyby sežralo. Krokodýli vidí lidi jako kořist. Na chvíli se o Lawrence prostě přetahovala manželka s krokodýlem. Zdá se, že to bylo poměrně velké zvíře, přibližně třímetrové, ale nakonec to vzdalo."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 77