Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

VIDEO: 5 tisíc naháčů najednou

Ne každý den můžete vidět více než 5000 nahých lidí, kteří se objímají na schodech Opery v Sydney.

Fotograf Spencer Tunick se proslavil hromadnými fotkami naháčů pořízenými na veřejných místech. Tentokrát se mu podařilo sehnat dohromady 5200 příznivců nahoty, kteří mu ochotně více než hodinu pózovali na schodech Opery v Sydney.

„Bylo těžké přemluvit normální účastníky, aby se objímali s gay účastníky. Jsem šťastný, že se mi je nakonec povedlo přemluvit, aby se navzájem objímali a líbali, před tou úžasnou svatbou,“ řekl Tunick.

Devatenáctiletý student umění Rush přiznává, že byl nadšený, že se mohl zúčastnit: „Nikdy bych si to nenechal znovu ujít. Nebyla v tom sexualita. Jen pocit sblížení, setkání lidství.“

magazin.cz

„Myslel jsem, že to bude trapné, ale bylo to legrační, protože když jste nahý a všichni kolem jsou také nazí, cítíte se, jako byste byl oblečený. Protože všichni vypadají stejně,“ řekl další účastník Steven Anglier. „Je to opravdu silná zkušenost, protože čekáte, že v tom musí být něco sexuálního, ale není.“

Když vycházelo slunce, Tunick dával účastníkům instrukce, jaké mají zaujímat pózy. Byly různé, lidé stáli, leželi nebo se objímali tváří v tvář.

Tunick už vytvořil po celém světě sto různých nahých instalací. Říká, že jeho práce není o exhibicionismu nebo erotice, ale naopak představuje zranitelnost života v džungli velkoměsta.

magazin.cz

Ovšem žádný z jeho argumentů nepřesvědčil úřady ve Spojených státech, kde fotograf žije. Tam byl Tunick již sedmkrát zatčen.

Jeho zatím největší instalace proběhla v Mexiko City v květnu roku 2007, kde fotografoval 18 000 lidí na náměstí Zocalo Square, napsal deník Metro.co.uk.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60