Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Budoucnost videoher: Poletucha ovládaná iPhonem.

Hry vyrážejí do ulic!

Vypadá to tak jednoduše, až se to zdá být neuvěřitelné. Muž drží iPhone, něco na něm mačká a kolem něj poletuje futuristický model letounu. A dělá přesně to, co si dotyčný přeje!

Herní revoluce?
Malá francouzská firmička na veletrhu CES v Las Vegas způsobila touto prezentací velmi příjemné pozdvižení.

Jde přitom jen o letmou demonstraci toho, co by se dalo do budoucna využít na tisíc a jeden způsob. Už teď se přitom hovoří, že by mohlo jít o začátek převedení počítačových her do ulic.

Ovládání vznášedla vybaveného čtyřmi vrtulemi se zdálo být opravdu snadné. Stačilo jezdit prsty po dotykovém displeji, případně přístroj občas naklonit. Robůtek reagoval prakticky okamžitě.

magazin.cz

Co dokáže?
Navíc pomocí dvojice kamer přenášel to, co se kolem něj děje, zpátky na displej iPhonu. Na vše přitom stačí Wi-fi internet.

Poletucha dokáže letět dvacetikilometrovou rychlostí, zůstat ve vzduchu patnáct minut po hodinovém dobití a být ovladatelná v dosahu padesáti metrů.

Její automatická letová stabilizace z ní dělá jeden z nejlepších létajících modelů na trhu. Stát by měla do deseti tisíc korun.

Jedná se o zástupce relativně nového vědního oboru – takzvané augmentované reality, která je slibná především pro hráče, jelikož jejich činy ve hře promítá do skutečného světa.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31