Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

VIDEO: Chlápek chytá živou kobru do pusy!

Chudí Thajci baví publikum neskutečnými kousky.

Kobra je jedním z nejobávanějších hadů na světě. Není divu – její jed je pro člověka smrtelný. Někteří si ale ani z takové kobry nic nedělají a v klidu si s ní hrají, respektive zápasí.

magazin.cz

Had proti muži
Na podobnou zábavu můžete narazit především v pověstné thajské vesnici Ban Khok Sa-Nga, která byla z celkem jasných důvodů překřtěna na Kobří vesnici.

Zdejším dlouholetým zvykem jsou právě zápasy lidí a kober takříkajíc tělo na tělo či tváří v tvář.

Tato tradice prý začala, když se zápasy s kobrami snažil místní bylinkář přilákat zákazníky. Od té doby se z toho stala plnohodnotná disciplína, které se řada místních chudých vesničanů věnuje naplno. Často je to jediný pořádný způsob, jak si vydělat.

magazin.cz
magazin.cz

Rizikový sport
Lidé tak zápasí s extrémně jedovatým hadem a snaží se předvádět ty nejzajímavější bojové kousky. Jasný prim přitom hraje uchopení hlavy kobry ústy, což je opravdový majstrštyk, z nějž běhá mráz po zádech.

Zápasy pochopitelně nejsou bez rizik. Pakliže se kobra příliš rozdráždí a její vyzyvatel není dostatečně rychlý, dostane kousanec. Na něj mají místní speciální sérum vytvořené z vlastních bylinek. Ne vždy ale zabere. Letos už na kobří uštknutí zemřeli tři zápasníci.

Kobří jed paralyzuje nervovou soustavu a člověka obvykle zabije do patnácti minut. V Thajsku jde o běžně chované zvíře, které můžete potkat na ulicích či pod domy místních usedlíků.


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 259