Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Světový šampión v jedení koláčů. Jaký je rekord?

Přišel, snědl, zvítězil – by se dalo říci o Barrym Rigbym, který překvapivě uzmul titul v soutěži jedlíků.

Byla to jeho první účast na tomto klání a ve svých šestatřiceti letech ohromil porotu. Zvládl totiž bramborový koláč sníst během pouhých 43 sekund, což byl nakonec nejlepší výsledek ze všech soutěžících. Rekord, který drží od roku 2007 Adrian Frost, kterému trvalo spořádat koláč 35,86 sekund, ovšem nepokořil.

Do soutěže se přihlásil jen z rozmaru, když zahlédl reklamu v místním plátku. A ačkoliv se považuje za koláčového fanouška - podle svých slov jich spořádá až dvacet týdně – byl svým vítězstvím hodně překvapen.

Soutěž se koná od roku 1992 v místním baru známém jako „koláčové poledne.“ Zájemci o titul do sebe soukají koláč o průměru 12 cm a výšce 3,5 cm, přičemž obsah masa je 66%. Konzumaci ztěžuje absence jakékoliv šťávy či omáčky a tuhý obsah je velice obtížné spolknout. V začátcích získal titul ten, kdo spořádal během tří minut nejvíce kusů, nyní vítězí nejrychlejší jedlík.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 44