Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

VIDEO ukazuje Marilyn Monroe, jak kouří trávu

Domácí video zachycuje divu padesátých let Marilyn Monroe, jak při odpočinku kouří marihuanu. Bylo objeveno na půdě padesát let poté, co bylo natočeno.

Neozvučený barevný snímek byl natočen v soukromém domě v New Jersey. Před nedávnem jej na eBay koupil sběratel Keya Mogan za 275 tisíc dolarů od osoby, která film natočila, ale přeje si zůstat v anonymitě.

Morgan je sběratelem historických fotografií, rukopisů, autogramů a dokumentů, pracuje také na dokumentárním snímku o smrti Marilyn Monroe v srpnu roku 1962.

O tomto filmu se dozvěděl, když pracoval na rešerších k dokumentu. Podařilo se mu vystopovat majitele. Film byl objeven na půdě pouhé tři roky před tím, než se Morgan o jeho existenci dozvěděl.

Neznámá Marilyn
Herečka ve filmu působí šťastně a neobvykle uvolněně. Šlo patrně o setkání přátel, které se odehrálo pravděpodobně v roce 1958 nebo 1959. „Jsou to pozdní padesátá léta, v té době byla již velmi slavná, ale tuhle její stránku nikdo neznal. Lidé ji nikdy neviděli tak uvolněnou,“ vysvětluje Morgan.

Osoba, která snímek pořídila, přiznává, že cigareta obsahovala marihuanu: „Dostal jsem to. Posílali jsme si tu cigaretu dokola.“

“Nebyl to večírek. Jen jsme byli pospolu. Však víte, jen jsme se tak potloukali,“ říká o setkání s MM.

Marilyn Monroe, vlastním jménem Norma Jeane Mortenson, zemřela 5. srpna 1962. Její smrt byla označena jako předávkování barbituráty a předpokládá se, že šlo o sebevraždu. Bylo zjištěno, že vzala kolem 50 pilulek. Její smrt je nicméně stále opředena otazníky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 88