Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pejskaře děsí inzeráty na psí sádlo

Česká veterinární správa je bombardována dotazy. Pejskařům se nelíbí inzerát na psí sádlo. Mohou být ale v klidu. Jejich čtyřnozí miláčci prý nejsou v ohrožení. Přesto jsou pejskaři vyděšení.

Stačí si pečlivě přečíst složení "Psího sádla" a hned je jasné, že jde o bylinnou mast a nikoli o mast obsahující tuk ze psů.

Výrobce sice na krabičce umístil i obrázek psa, ale zároveň uvádí, že jde o přípravek, který svým účinkem "navázal na legendární psí sádlo a přitom ušetřil životy mnoha němých tváří".

Mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben Korzu potvrdil, že mast opravdu žádné sádlo ze psů neobsahuje. "Nejde o výrobek živočišného původu, nebyl kvůli němu usmrcen ani jeden pes, avšak sám název tuto možnost evokuje," upřesňuje Duben.

Pejskové se nejedí

Případ, přetřásaný i v médiích jako "Psí sádlo", podle něj bude mít zřejmě asi dohru. "Myslím, že se na to podívá obchodní inspekce jako na zavádějící, popřípadě klamavé označení výrobku," tvrdí Duben a doplňuje, že pes u nás není potravinovým zvířetem. Nesmí se obchodovat ani se psími produkty, například s kůží či sádlem. Stejně tomu tak je u koček.

V prodeji nejsou ani dříve údajně oblíbená šněrovadla ze psí kůže. S mastí "Psí sádlo" od doktora Weisse prý to je podobné, jako s instalatéry oblíbeným tmelem zvaným "medvědí h…". Ten s medvědím výkalem také nemá nic společného.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 94