Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Pohádka. Bratři bezdomovci zdědí miliardy

Dva bratři, kteří jsou tak chudí, že žijí v jeskyni, zřejmě zdědí část ze 4,4 miliardy euro, což je asi 114 miliard Kč.

Zsolt a Géza Peladiovi nemají ani forint a žijí v jeskyni poblíž maďarského hlavního města. Na život si vydělávají prodejem kovů a sběrem odpadků.

Teď se zdá, že tihle dva a jejich sestra, která žije ve Spojených státech, budou dědit peníze po babičce, která žila v Německu. A není to jen tak lecjaké dědictví - je to suma, která spíš vypadá jako položka státního rozpočtu.

Peladiovi se o svém štěstí dozvěděli poté, co právníci, kteří mají pozůstalost na starosti, kontaktovali maďarské sociální pracovníky věnující se bezdomovcům. Babička Peladiových z matčiny strany totiž nedávno zemřela.

"Věděli jsme, že maminka byla z bohaté rodiny, ale vyjít s ní nebylo jednoduché a s rodinou se rozešla. Pak nás opustila a ztratili jsme s ní i s naším otcem kontakt, a tak to bylo až do jejich smrti," říká Géza (43).

Chtějí najít lásku
Podle německých zákonů ale mají přímí potomci automaticky právo na podíl z dědictví, uvádí agentura Ananova. Vydědit se tedy nedají.

"Pokud to vyjde, tak si rozhodně život, který jsme do této chvíle vedli, vynahradíme. Až dosud jsme neměli nic než jeden druhého. A žádná žena se na nás ani nepodívala, protože jsme žili v jeskyni. S penězi bychom si snad mohli někoho najít. Vlastně ani nevíme, jestli o nás matka babičce řekla. Právníci nás našli teprve když prováděli genealogický výzkum," dodává Géza.

Dobrovolník Gyula Balázs Csaszas, který pracuje pro budapešťskou charitu Maltans, říká: "Kontaktoval nás právník, který nás požádal, abychom mu pomohli bratry najít. Tvrdil, že by mohl zcela změnit jejich životy díky velké sumě peněz."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 96