Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tygr / foto: sxc.hu

Čínští tygři, co se bojí slepic

Ošetřovatelé v čínské zoologické zahradě přiznávají, že jejich tygři jsou tak krotcí, až se bojí slepic, které mají sežrat.

Zoologická zahrada v Chongqingu chová pět vzácných bílých tygrů. Původně byli cvičeni k tomu, aby dělali před návštěvníky různé zábavné kousky, uvádí Chongqing Morning Post.

Teď se v nich ošetřovatelé snaží povzbudit lovecké instinkty tím, že jim předhazují živé slepice. Nefunguje to.

"Mají být nespoutaní a hroziví, ale protože mají tak pohodlný život a starají se o ně lidé, ztratili svou divokost. Snažil jsem se probudit v nich zájem o živé slepice, ale bylo to docela legrační. Tygři se slepic tak báli, že se k nim ani nechtěli přiblížit. Jedna slepice hrůzou omdlela a tygři si ji šli prohlédnout. Pak se ale probudila, zakdákala a tygři utíkali jako o život," říká jeden z ošetřovatelů Ši Ruqiang.

Ši dodává, že ošetřovatelé teď nutí tygry zůstávat mimo klece až dvanáct hodin denně, aby je "trochu otužili". A také jim chtějí představit jednoho divokého tygra, aby jim ukázal, jak na to.

"A jestli všechno selže, tak jim prostě snížíme příděly, dokud nebudou tak hladoví, že se rozhodnou lovit sami," přiznal Ši.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 73